Nagy bejelentésre készülhetnek Mészáros Lőrincék

Csütörtök reggeltől felfüggesztették az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését.

MNO
2017. 03. 09. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök reggeltől felfüggesztették az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését a hétfői tőzsdenap kereskedésnek végéig – olvasható a tőzsde honlapján közzétett határozatban. Az indokolás szerint az Opimus az árfolyamot jelentősen befolyásoló tájékoztatást tervez közzétenni a következő napokban.

A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja – írták.

Korábban megírtuk, hogy az Opimus Group Nyrt. 16,9 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg Mészáros Lőrinc. Ugyancsak tulajdonos lett az Opimusban a Konzum Management Kft., mely a részvények 14 százalékát vette meg – és amelyben a felcsúti polgármester a múlt héten 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt.

A kereskedés felfüggesztése összefüggésben állhat azzal, hogy a héten a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért a Világgazdaságnak adott interjújában bejelentette, hogy nemzetközi piacra tart az Opimus és a Konzum.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.