Ingyen lesz az áram vasárnap Németországban

Annyi elektromos energiát pumpálnak a hálózatba, hogy a túlkínálat miatt negatívvá válik az ár.

MN
2017. 10. 26. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozások szerint vasárnap rekordot dönt Németországban a szélfarmok energiatermelése: annyi elektromos energiát pumpálhatnak a hálózatba, hogy a túlkínálat miatt negatívvá válik az áram ára. Magyarán vagy fogyasztóknak fognak fizetni az elektromos áram használatáért (levonnak egy összeget a havi számlájukból), vagy ideiglenesen le kell állítani bizonyos áramtermelő egységeket – írja a Napi.hu a Bloomberg cikkére hivatkozva.

Ez lesz az első eset idén, hogy az átlagár egy egész napra, nem csupán bizonyos napszakokban néhány órára negatívvá válik. Az áramszolgáltatóknak komoly kihívást fog okozni a felborult egyensúly kezelése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.