Kihasználta a rendőrség a bevándorlást: kedvenc cégétől vett autókat

A válsághelyzetre hivatkozva kerülte meg a közbeszerzést, és vásárolt Mercedes és Suzuki furgonokat.

MN
2017. 10. 12. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha hosszú ideje minimálisra csökkent azoknak a menekülteknek a száma, akik Magyarországon keresztül próbálnak bejutni az Európai Unió területére, a kormány továbbra is érvényben tartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.

Ez azért érdekes, mert a migrációval összefüggő intézkedésekhez kapcsolódó beruházásokról, beszerzésekről szóló kormányrendelet lehetővé teszi, hogy ne alkalmazzák a közbeszerzési törvényt. Ezért juthatott nyilvános közbeszerzés nélkül új autókhoz és buszokhoz a rendőrség – hívta fel a figyelmet a 24.hu.

Hétfőn például ünnepélyesen átadtak 387 járművet a rendőrségnek: új Mercedes buszokat, Volkswagen Caddyket és Suzuki Vitarákat. Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy az idén több mint 15 milliárd forintot fordítottak a rendőrség járműparkjának megújítására, és folytatják a cserét.

A portál megjegyzi, az egyik eladó a kormány kedvenc autóbeszállítója, a Porsche Hungária Kft. volt. A cég budai telephelyén már hetekkel az átadás előtt ott sorakoztak a forgalomba helyezésre váró rendőrségi furgonok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.