Évről évre növekszik a vasút népszerűsége

Az elmúlt négy évben több mint 3,6 millióval nőtt a vonattal utazók száma, ami 2,4 milliárd forintos növekedést eredményezett a jegybevételeknél.

Magyar Nemzet
2019. 02. 14. 13:31
Kedvezményekkel, akciókkal is igyekeznek vonzóbbá tenni a vonatozást Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt négy évben több mint 3,6 millióval nőtt a vonattal utazók száma, ami 2,4 milliárd forintos növekedést eredményezett a jegybevételeknél – közölte a MÁV.

A közlemény szerint a 2015-ös 138,2 millióról négy év alatt 141,8 millióra gyarapodott azok száma, akik a vonatközlekedést választották. Az eladási adatok alapján jelentős átrendeződés figyelhető meg a különböző bérlettípusok használata között: míg dolgozói félhavi bérletet 321 ezerrel kevesebben vásároltak, a dolgozói havi és harmincnapos bérlettel közel 2,4 millióval többen utaztak.

A jegyértékesítési fejlesztések népszerűsítése érdekében a vasúttársaság már több mint egy éve ötszázalékos kedvezményt ad az automatából történő vásárlásnál, az e-vonatjegyek 10 százalékkal olcsóbbak, mint ha pénztárban váltana jegyet az utas, a menetrendben @-cal jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra pedig e-vonatjegy vásárlásánál 20 százalékos árengedmény vehető igénybe a legalább 100 kilométeres utazás esetében.

Kedvezményekkel, akciókkal is igyekeznek vonzóbbá tenni a vonatozást
Fotó: Bach Máté

A vasúttársaság emellett most kedvezményes bérletet kínál azoknak, akik külföldi utazásaikat a február 1. és május 15. közötti időszakra tervezik. Az ajánlat keretében másodosztályú Globál bérlet vásárlása esetén a vasúttársaság kedvezményként első kocsiosztályú Interrail bérletet állít ki. Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, addig az utóbbival 31 tagállamban lehet korlátlanul utazni vasúton, néhol még az egyes magánvasutak járatain is.

Az idei esztendő újdonsága, hogy már nemcsak egy, de két, illetve három hónapos érvénytartammal is váltható Globál bérlet. Az Interrail bérlet az összes korosztály igényeinek megfelel, akár az egész család igénybe veheti európai utazásához. A felnőtt bérletet váltó utas kíséretében egy vagy két, mindkét szülő kíséretében összesen négy, 12 év alatti gyermek utazhat ingyenes bérlettel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.