Vadászok, horgászok találkoznak a hétvégén

Csütörtökön nyitotta meg kapuit és vasárnap estig látogatható a Kárpát-medence legjelentősebb fegyver-, horgász- és vadászrendezvénye, a FeHoVa a Hung­expo vásárközpont területén.

Magyar Nemzet
2019. 02. 08. 16:12
null
A kontinensek különlegességeit is felvonultatják a FeHoVán Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön nyitotta meg kapuit és vasárnap estig látogatható a Kárpát-medence legjelentősebb fegyver-, horgász- és vadászrendezvénye, a FeHoVa a Hung­expo vásárközpont területén. Az ünnepélyes megnyitón Nagy István agrárminiszter arról beszélt: a rendezvény a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója, ezúttal 17 országból 300 kiállító mutatkozik be. és több mint 50 ezer látogatót várnak.

A vadászok és horgászok hagyományos szezonnyitó rendezvényére a legjelentősebb gyártók és forgalmazók hozzák el innovatív kínálatukat. Idén több újdonsággal készülnek a szervezők: a mindig népszerű hagyományos trófea­kiállítás mellett Kontinensek ritkaságai címmel rendeznek bemutatót ritka és különleges vadfajokból, a világ minden tájáról. Emellett a rendezvényen újabb leletek kerülnek elő a Mezőgazdasági Múzeum­ból, és elsőként megrendezik a nemzetközi nyílt preparátor versenyt, illetve a műlégykötő-versenyt. ­

A kontinensek különlegességeit is felvonultatják a FeHoVán
Fotó: Havran Zoltán

Várhatóan idén is nagy érdeklődés kíséri a vadászkürtös fesztivált, az óriáspontyok bemutatóját, továbbá az állami erdészetek vadász- és kirándulóterületeinek bemutatóját. Sokakat vonzhat a látványos vadászkutyafajta- és munkabemutató, a solymász-, valamint a gasztronómiai program. Az érdeklődők neves külföldi és magyar sporthorgászok beszámolóit is meghallgathatják, és nem marad el a FeHoVa Kupa nemzetközi szarvasbőgő-bajnokság. A gyerekekre is gondoltak, akiknek horgászsulit szerveznek.

Érdemes tudni, hogy januártól a látogatók már nem használhatnak készpénzt a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a területen lévő vendéglátóhelyeken, a parkolásért érintéses bankkártyával vagy HelloPay kártyával fizethetnek. Vagyis, aki előzetesen nem regisztrált online a belépőjegyért, a pénztárakban már kizárólag plasztikkártyával fizethet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.