Új a cégvezetés a Nissannál

Magyar Nemzet
2019. 03. 19. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három autógyár vállalati kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával törekszik a kooperáció elmélyítésére a Renault–Nissan–Mitsubishi-szövetség igazgatói tanácsa – mondta Jean-Dominique Senard, a Renault elnöke a Nikkei japán gazdasági lapnak és a francia Le Figaro lapnak adott interjúban. A Nissan jokohamai központjában a múlt héten jelentették be, hogy a Renault, Nissan és Mitsubishi autógyárak vezérigazgatóiból álló vezetői tanács, az Alliance operating board veszi át az autógyárak közötti együttműködés koordinálását. A grémium élén a Renault elnöke, Jean-Dominique Senard áll – tette közzé az MTI.

A három autógyár közötti együttműködést a tavaly novemberben pénzügyi visszaélések vádjával Tokióban letartóztatott Carlos Ghosn hozta létre. A brazíliai születésű üzletember 1999 júniusában a Renault delegáltjaként ügyvezető igazgatóként kezdte pályafutását a Nissannál, és nevéhez fűződik a cég csődtől való megmentése. Ghosn értesülések szerint holding alá tervezte rendezni a három autóipari vállalatot.

Az autógyárak közötti együttműködést Carlos Ghosn cégvezetői örökségén kívül a részvény-kereszttulajdonlás alapozza meg. A Renault 43,4 százalékos szavazó részesedéssel rendelkezik a Nissanban, az pedig 15 százalékos nem szavazó részesedéssel a francia autógyárban. Az együttműködés harmadik tagja, a Mitsubishi 34 százalékban van a Nissan tulajdonában. A Renault legnagyobb részvényese – több mint 15 százalékos hányaddal – a francia állam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.