Az MKB-s leányok is javították az eredményt

Munkatársunktól
2019. 09. 28. 12:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB-csoport 8,17 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el 2019 első fél évében, 21,5 milliárd forintos nettó kamateredmény és 11,7 milliárd forintos nettó jutalékeredmény mellett – közölte a pénzintézeti csoport az első fél évre vonatkozó konszolidált pénzügyi kimutatását a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Tavaly az első fél évben 18 milliárd forint volt a konszolidált adózás utáni nyereség, ezt elsősorban egyszeri tételek idézték elő.

A csoport idei első féléves eredményét javította, hogy a sikeres problémás portfólióleépítések és a konjunkturális gazdasági környezet hatására 4,6 milliárd forint összegű értékvesztés és céltartalék-felszabadítás történt. A banküzemi költségek jelentősen, mintegy 12,7 milliárd forinttal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, és 21 mil­liárd forintot tettek ki a fél év végén – olvasható a közlésben.

A nemzetközi pénzügyi szabványok szerinti konszolidált mérlegfőösszeg 2019 első fél évének végén 1827,7 milliárd forintot tett ki, az egy évvel korábbi 2031,4 milliárd forint után. Az ügyfélbetét- és számlaállomány az idei első hat hónapban 1340,2 milliárd forint, az ügyfélhitel-állomány 924,8 mil­liárd forint volt. A csoport konszolidált, Basel III. szerinti tőkemegfelelési mutatója 2019. június végén 19,3 százalékot ért el. Az MKB-csoport stabil, kiszámítható működéséhez a leányvállalatok is hozzájárultak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.