Tízből hatan lakáscélra fordítják a babaváró támogatást

2019. 11. 19. 15:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszi ingatlanpiacon egyértelműen érezhető a babaváró hitelt felvevő vásárlók megjelenése, akik nagyon sok esetben önerőként vagy a hiteles rész kiegészítéseként használják fel a támogatást – közölte lapunkkal Benedikt Károly, a Duna House (DH) elemzési vezetője. Az ingatlanhálózat hitelcentruma által közvetített babaváró támogatások döntő többségét ingatlanvásárlásra költik a fiatal házasok. A támogatást kérvényezők 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jövőbeli lakáscéljára szeretné igényelni azt, míg további csaknem 16 százalék a meglévő lakását, házát újítaná fel az akár tízmillió forintos összegből. Csaknem minden tizedik igénylő a meglévő banki hitelét váltja ki a babaváróval. A Magyar Nemzeti Bank Lakáspiaci jelentése szerint a babaváró támogatásnak jelenleg kiegészítő hatása van, de hosszabb távon a nagyobb összegű személyi kölcsönök és a lakáshitelek esetében kiszorító hatása lehet.

Részletek a Magyar Nemzet szerdai lapszámában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.