Budapest sorra kapja az elismeréseket

2019. 12. 17. 8:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási a nemzetközi sajtóvisszhangja a Szent István-bazilikánál január 1-jéig tartó Advent bazilika karácsonyi vásár sikerének, amelyet a múlt héten választottak a kategóriája legjobbjának Európában 2020-ra. Mára a hír nagyon kedvező véleményekkel végigsöpört a külföldi sajtóban, többek között a spanyol, az ír, a portugál, a lengyel, a német, az olasz, a norvég és a francia média is foglalkozott a győztes budapesti rendezvénnyel, ráirányítva a figyelmet az idén több zajos külföldi sikert jegyző magyarországi turizmusra. A Forbes magazin ugyancsak bemutatja a legszebb euró­pai karácsonyi vásárt a bazilikánál, amely a 116 országból befutó, összesen csaknem 290 ezer közönségszavazatával idén a második helyre utasította a bécsi adventi piacot.

– A világ minden tájáról vonzza a látogatókat, akik melegnek és barátságosnak találják a légkört – idézi a Forbes az elismerést odaítélő Euro­pean Best Destinations nevű értékőrző szervezet méltatását, hozzátéve, hogy a budapesti advent egyesíti a hagyományos és modern, hiteles és varázslatos karácsonyi vásár minden hozzávalóját, valamint egy igazi családi találkozóhely. Emlékezetes, a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb városaként bemutatott Budapestet ugyanez a szervezet az idén a legjobb európai úti céllá is megválasztotta több ezer turista véleménye alapján.

Az első helyről a CNN is hírt adott, amely a már több kitüntető címmel rendelkező budapesti New York Kávéházat is kiemelte a kínálatból, a világ legszebbjének nevezve azt, de a csatorna korábban Budapestet már a téli időszak legszebb európai városának is titulálta. Az olasz reneszánsz stílusban épült, Erzsébet körúti kávéházról megjegyzik: a 2006-os újranyitása óta újra egykori fényében tündöklő hely olyan, mintha a Sixtus-kápolna magyar megfelelőjébe érkezett volna a látogató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.