Bár az elmúlt évek fogyasztásösztönző akcióinak köszönhetően egyre nő az édesvízi halak iránti kereslet a magyar piacon, a legnagyobb mennyiség azonban még mindig karácsony tájékán fogy az értékes alapanyagból. Az igazi roham pedig a következő napokban indul el. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Ma-Hal) tájékoztatása szerint az év végén fogy el a teljes hazai halfogyasztás körülbelül 30-35 százaléka. A szervezet tapasztalatai szerint évről évre egyre több édesvízi hal kerül a magyar családok asztalára. Míg a kilencvenes években az egy főre jutó fogyasztás csak két kilogramm volt évente, ez a mennyiség jelenleg már eléri a 6,7 kilogrammot. Bár a változás tényleg szembetűnő, de még így is nagy elmaradásban vagyunk az Európai Unió átlagától, ami évi 25 kilogrammot jelent egy főre vetítve.

Háttérbe szorítaná az agráriumot az unió költségvetése
Ukrajna, kutatás, védelem és digitális technológiák előnyben az élelmiszerellátás kárára.