Újra öt vállalat az ezermilliárd dolláros klubban

Magyar Nemzet
2020. 01. 31. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ezermilliárd dollárra nőtt az Amazon piaci kapitalizációja, miután közzétette robusztus növekedésről tanúskodó negyedik negyedéves pénzügyi jelentését.

Az amerikai Amazon, a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi cége ezzel az Apple, a Microsoft, a Saudi Aramco és a Google-t tulajdonló Alphabet alkotta csapathoz csatlakozott – ezeknek az óriásvállalatoknak ez értéke – piaci kapitalizáció tekintetében – kivétel nélkül meghaladja az ezer milliárd dollárt.

A Wall Street-i elemzők várakozásait felülmúlva a társaság 3,3 milliárd dolláros profitot tudhatott magáénak a negyedik negyedévben, messze meghaladva az elemzők 2 milliárdos várakozását.

A bevételek tekintetében is meglepetést okozott a vállalat, az elemzői konszenzus 86,03 milliárd dolláros bevétel volt, ezt 1,6 százalékkal teljesítette felül a cég: nettó árbevétele éves összevetésben 20,8 százalékkal 87,43 milliárd dollárra emelkedett a december 31-én véget ért három hónapban, míg működési költségei 21,8 százalékkal 83,55 milliárd dollárra ugrottak.

A seattle-i központú Amazon nettó árbevétele a tavalyi év egészében 2018-hoz képest 20,45 százalékkal, 280 milliárd 522 millió dollárra nőtt. A nettó nyereség 11 milliárd 588 millió dollárt tett ki, ami 15 százalékkal haladja az egy évvel korábbi 10,07 milliárd dollárt. Az egy részvényre jutó hígított nyereség 23,01 dollár volt, míg egy évvel korábban 20,14 dollárra rúgott.

Az Amazon először 2018-ban lépte át az ezermilliárd dolláros határt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.