Jó hírt kaptak tegnap a nyugdíjasok

Magyar Nemzet
2020. 02. 20. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónappal, május 31-ig meghosszabbította a rezsiutalványok felhasználási határidejét a kormány – közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala tegnap. A nyugdíjasok eddig a rezsiutalványok mintegy 92 százalékát használták fel 20,5 milliárd forint értékben.

Tízből kilenc utalványt a Magyar Postán váltottak be, míg a fennmaradó részt közvetlenül a szolgáltatóknál használták fel. A közlemény felidézi: a kormány 2019-ben biztosította a kilencezer forintos rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé. A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.