időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Fokozatosan engednek korlátozásokból Tihanyban is

Forrás: MTI
2020.05.16. 15:55
Fokozatosan engednek korlátozásokból Tihanyban is

Most belföldön a legbiztonságosabb nyaralni, a balatoni szolgáltatók felkészültek, és bíznak abban, hogy a magyar vendégek hozzájárulnak a hazai turisztikai szektor megmentéséhez, és jól alakulhat az induló szezon – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke egy szezonnyitó sajtótájékoztatón Tihanyban. Kijelentette: Sikerült a járványgörbét laposan tartani Magyarországon, ennek köszönhető, hogy a Balaton is megnyithat. A védekezés szabályait azonban továbbra is be kell tartani – hangsúlyozta a szövetség elnöke.

Az idei szezon más lesz, mint a korábbiak, ugyanakkor a korábbinál is több vendéget vonzhat a Balatonhoz az, hogy sokan biztonsági megfontolásból a belföldi nyaralást választhatják a külföldi utazás helyett – hangzott el az eseményen az MTI tudósítása szerint.

Tósoki Imre, Tihany polgármestere arról számolt be, hogy a település óvatosan és fokozatosan enged a korlátozó intézkedésekből. Mindezt tükrözi új szlogenje: Tihany vár és vigyáz rád. A település frekventált kiemelt közterületeit, játszótereit, buszmegállót, közintézményeit, valamint azok környezetét folyamatosan, a hét minden napján, még hétvégén is fertőtlenítik. A polgármester szerint a helyi vendéglátók összefogtak, és egységes, Tihany logójával ellátott szájmaszkot és egységes kézfertőtlenítőt használnak. Kommunikációs kampány is indult a turisták számára.

A pályázati források nélkül mintegy 700 millió forintos költségvetésű településnek eddig 200 millió forintos kiesést okozott a járvány, illetve az amiatt bevezetett intézkedések. Tihanyban hétvégenként már nyári forgalmat fogadnak, viszont hét közben kisebb a vendégjárás, mint a korábbi évek hasonló időszakában a külföldi turisták és az osztálykirándulások elmaradása miatt.

Életjelek

Hamarosan minden budapesti fürdő újra látogathatóvá válik

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.