időjárás 17°C Malvin 2022. október 1.
logo

Hamarosan minden budapesti fürdő újra látogathatóvá válik

Forrás: MTI
2020.06.30. 17:37

A budapesti fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. ütemezetten nyitja a fürdőket július közepéig; szerdától a Széchenyi és a Rudas fürdő újra várja a vendégeket kedvezményes belépővel – közölte a BGYH Zrt. az MTI-vel kedden. Július elsejétől a támogatott gyógyszolgáltatások újra igénybe vehetők előzetes időpont-egyeztetéssel.

A múlt hétvége óta már teljeskörűen üzemel a Paskál, a Palatinus, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Hétfőtől üzemelnek a Lukács fürdő beltéri medencéi is. A sort a Dandár fürdő zárja július 15-i nyitással – írták.

Az újranyitási akció részeként a Széchenyi és a Rudas fürdőbe érvényes belépők a korábbinál kedvezményesebb, közel 40 százalékkal csökkentett áron vásárolhatók meg, a 15 alkalmas akciós bérletek pedig további 15 százalék kedvezményt biztosítanak.

A közlemény szerint a fürdők felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint zajlottak. A BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi fürdő területén, az újranyitásokra a medencék vizének teljes körű bevizsgálása után kerülhet sor. A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét kétóránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxyórákat minden használat után fertőtlenítik. A forgalmasabb látogatótereket (beléptetés, közlekedőterek, vizesblokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket 30 percenként fertőtlenítik. A vendégeknek alkoholos kézfertőtlenítő szert és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat helyeztek ki.

Mint írták, a járvány miatti helyzetre való tekintettel módosult a házirend is. Számos előírást, közöttük a papucshasználatot vagy a medencék használata előtti zuhanyozást a házirend már korábban is rögzítette. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét, papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a fürdő területére. A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok jelölnek.

A járványügyi helyzet érinti a fürdők nyitva tartását is: a Széchenyi fürdő, amely kizárólag az Állatkerti körút felől közelíthető meg, mindennap 9-től 19 óráig, a Rudas fürdő török része 6-tól 18-ig, a wellness- és uszodarészlege pedig 8 és 20 óra között tart nyitva. Szombatonként 21 órától hajnal 2 óráig ismét lesz éjszakai fürdőzés. Folyamatosan figyelemmel kísérik a vendégforgalom alakulását, jelentős igénynövekedés esetén módosítják a nyitvatartási rendet.

Kiemelték: július elsejétől újra igénybe vehetők a NEAK által támogatott gyógyszolgáltatások is. A korábban felírt kúrák folytatólagosan igénybe vehetők, azokat nem szükséges újra felíratni. A kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított 56. napig vehetők igénybe, ebbe nem számít bele a március 15. és június 18. között eltelt időszak. Ezért fontos, hogy a betegek mielőbb folytassák a megkezdett kúrákat, lehetőség szerint legkésőbb július 15-ig. A járványügyi helyzet miatt a gyógykezelések igénybevételének rendje számos ponton módosul – hívták fel a figyelmet a közleményben.

Életjelek

Hatásosabb az arcmaszk az idősávnál

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.