időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Virtuális versenyen nyert négy hazai startup

Magyar Nemzet
2020.05.21. 12:12
Virtuális versenyen nyert négy hazai startup

Egyenként 15 millió forintot kapott négy egyetemi startup a teljes egészében virtuálisan megvalósuló Startup Campus x BME powered by Hiventures egyetemi inkubációs program Demo Dayén. A bemutatkozó csapatok az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures kezdő tőkebefektetési ajánlatát nyerték el.

A csapatok a Startup Campus, a Budapesti Műszaki Egyetem, a BME Z10 és a Hiventures közös inkubációs programján mérethették meg magukat. A virtuális Demo Dayen bemutatkozott az újratölthető aeroszolos dezodorokat fejlesztő Respray (Zámbó Gergely és Réti Andor), a gyümölcsöskertek növényvédelmi problémáira megoldást nyújtó AgroMachine (Tóth Andrea Tímea és Punyi Milán), a gazdáknak precíziós bioszenzort készítő Deep Agro (Csorba Zsóka, Erdélyi Janka és Kiss Norbert Levente) és a gyógyszeripari okosszenzoron dolgozó SmartSense (Borsos Ákos, Borsos Viktor, Tacsi Kornélia). A Hiventures befektetői bizottsága mind a négy projektet pozitívan bírálta el, így a négy csapatnak összesen hatvanmillió forintos befektetési ajánlatot tett.

Gazdáknak készít precíziós bioszenzort a Deep Agro
Fotó: Photon

A Demo Dayen induló két agrárfókuszú projekt egyikét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) különdíjban is részesítette. A Deep Agro csapata automatikus részvételt nyert a NAK TechLab második, ősztől induló inkubációs programjába, ahol hazai mezőgazdasági nagyvállalatokkal lesz lehetősége együttműködni.

A Startup Campus folyamatosan dolgozik további innovációs programokon, hogy támogassa a magyar tehetségeket. A HU.B platformszervezettel most jelentették be a járványügyi és ebből adódó gazdasági helyzetre válaszul indított Reload Hungary inkubációs programot, valamint a győri Széchenyi István egyetemmel is együttműködnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.