Kiskereskedelem: túljelentkezés az ingyenes üdültetésre

Lassan betelnek a helyek az ingyenes üdültetésre Tatán, rengeteg bolti dolgozó jelentkezik.

2020. 07. 19. 9:44
null
Tata egyre vonzóbb turisztikai célpont Forrás: kdfsz.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már egy hete érkeznek folyamatosan a kereskedelmi dolgozók és családtagjaik az ingyenes tatai nyaralóhelyre, amelyet a szakszervezetünk biztosít számukra szeptember végéig, egyhetes vagy néhány napos turnusokban – jelezte megkeresésünkre a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Örömteli kikapcsolódást jelentett a családoknak a tatai nyaralás.
Fotó: kdfsz.hu

Olyan dunántúli, ráckevei, orosházai családok pihentek már ezen a héten Tatán, akiknek kisebb-nagyobb gyerekeik is kifejezetten élvezték a város látnivalóit vagy a kirándulásokat a környéken, függetlenül az időjárástól. Nagyon örültünk, hogy az első vendégek tartalmasan, élményekkel gazdagodva tölthették a szabadságukat – mondta Bubenkó Csaba.

Rövidebb időre

Bubenkó Csaba ismertette: nem minden bolti munkavállaló tudja megoldani az egész hetes nyaralást, mert a családtagoknak vagy nincs elegendő szabadságuk erre, vagy kevés a pénzük a hosszabb utazásra. Ezért a KDFSZ mindenkinek biztosítja a rövidebb, két-három napos üdülést is, ha csak arra van lehetőség vagy igény.

Tata egyre vonzóbb turisztikai célpont
Fotó: Kdfsz.hu

– Úgy tapasztaljuk, nagyon értékelik ezt a lehetőséget a jelentkezők, érzik, hogy támogató partnereinkkel együtt a munkájuk megbecsülésének jeléül igyekszünk megteremteni a minőségi nyaralást számukra – fogalmazott a szakszervezet vezetője.

Megbecsülve

Mint mondta, ezt az érintettek például úgy hálálták meg, hogy amíg a nyaralóban tartózkodtak, sajátjukként gondozták az ingatlant, például az udvart lelkiismeretesen rendben tartották. Bubenkó megjegyezte, hogy a vasútállomástól viszonylag hosszabb gyalogút vezet a városközpontnál lévő nyaralóhoz, és akinek ez a poggyászokkal együtt gondot okoz, annak autóval oldják meg az odautazását.

Kiskastély az angol kertben. Az Eszterházy család tartózkodott nyaranta az 1784-ben épült ingatlanban
Fotó: Kdfsz.hu

A KDFSZ elnöke jelezte: a jövő hét szerdától augusztus végéig már telítődött az ingyenes szálláslehetőség, de szeptemberre még vannak szabad helyek. A hatalmas ház elrendezése arra is módot ad, hogy egymástól elkülönülve egyszerre több család tartózkodjon a helyen, illetve akár négy-öt gyerekkel szálljanak meg a dolgozó szülők – előbbire szükség is van a túljelentkezés miatt.

Folyamatosan fejlődik a tó környéke
Fotó: Kdfsz.hu

– Számítottunk rá, hogy nagy lesz az érdeklődés, illetve az igény a segítségre, mert közvetlen közelről tapasztaljuk a bolti dolgozók mindennapos küzdelmeit, megélhetési problémáit. Ugyanakkor felülmúlja a várakozásokat, hogy a nyaralókon látni lehet, mekkora élményt jelent nekik ez a program. Felmerült, hogy a jövőben – alkalmazkodva a szezonalitáshoz – újabb lehetőségeket kínálunk fel a munkavállalóknak – mondta a munkavállalói érdekképviselet elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.