Hévíz a tartalékaiból fedezi a bevételkiesést, de átszervezés kell

Jelentős, mintegy 940 millió forintos bevételkiesés érte Hévíz városát, amelyet a tartalékokból fedez.

2020. 08. 17. 14:50
null
Felhatalmazást kapott Hévíz polgármestere a sármelléki repülőtér értékesítésének előkészítésére Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódnak a már június elején megkezdett intézményátszervezések és leépítések Hévízen. A koronavírus-járvány gazdasági és államháztartási hatása ugyanis szükségessé tette a fürdőváros önkormányzata 2020. évi költségvetési rendeletének módosítását – áll a hévízi képviselő-testület múlt hét végén tartott, rendkívüli üléséről kiadott közleményben. Az idei jelentős, mintegy 940 millió forintos bevételkiesést a tartalékaiból fedezni tudja a város, ugyanakkor a költségvetési kiadások csökkentése érdekében az intézmények átszervezését is szükségesnek tartja a testület. Ez többek közt harminc munkavállaló leépítésével jár.

Felhatalmazást kapott Hévíz polgármestere a Hévíz–Balaton Airport értékesítésének előkészítésére
Fotó: MTI/Varga György

– Számunkra egyszerűbb lenne, ha külső szakértőre bíznánk a város működésének átvizsgálását, de az pusztán a számok és a település lélekszáma alapján hozna döntéseket, javasolná intézmények bezárását és a nem kötelező önkormányzati feladatok elhagyását. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, naponta egyeztetjük a kollégákkal azokat a teendőket, amelyekre a város gazdasági és turisztikai életének helyreállása után újból képesek leszünk építkezni – hangsúlyozta a közgyűlésen Papp Gábor, Hévíz polgármestere. Mivel a kormány 90 százalékos üzletrészt vásárolt a helyi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő Hévíz–Balaton Airport Kft.-ben, a testület felhatalmazta a polgármestert az értékesítés előkészítésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.