időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Száműzték a műanyag szívószálat a Liszt Ferenc repülőtéren

Magyar Nemzet
2020.08.20. 11:28

Augusztusban a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren működő éttermek és kávézók a Budapest Airport és a Felelős Gasztrohős kezdeményezésére mellőzik az egyszer használatos műanyag szívószálakat – közölte a reptéri üzemeltető.

A projektnek köszönhetően jelentős mennyiségű műanyagszemét keletkezése kerülhető el, ezért a Budapest Airport a fenntartható működés jegyében már tárgyal a ferihegyi szolgáltatókkal arról, hogy szeptemberben is műanyag szívószál nélkül szolgálják fel az italokat.

Megelőzzük az uniót: itthon jövőre már plasztik evőeszközökkel sem ehetünk
Fotó: Bach Máté

A műanyagok ellen további intézkedéseket is tettek. Összesen 11 ivókutat helyeztek ki a repülőtér termináljain, további három kút beszerzése pedig folyamatban van: ezeknek köszönhetően az utasok palackozott ásványvíz megvásárlása nélkül is kiváló minőségű ivóvízhez juthatnak a repülőtéren – állapította meg az Airport, hozzátéve, hogy az ivókutak az érkező és az induló utasútvonalon egyaránt elérhetők.

Az 1-es móló központi csarnoka (Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

Felhívták a figyelmet: a Budapest Airport arra biztatja minden utasát, hogy otthonról hozott palackokat használjon újabb PET-palackok vásárlása helyett; az utasbiztonsági ellenőrzésen az üres üvegeket mindenki magával hozhatja a tranzitterületre, ahol több ponton is hozzáférhetők az ivókutak.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.