Adócsökkentésről döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs + videó

Varga Mihály bejelentette, hogy az összes járványügyi szűrővizsgálat adómentes lehet.

Magyar Nemzet
2020. 09. 28. 12:53
VARGA Mihly
Budapest, 2020. június 30. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat elsõ támogatói szerzõdéseinek átadásán a Pénzügyminisztériumban 2020. június 30-án. Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára, 100 milliárd forintra emelte az eredetileg országosan meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszeget a vállalkozások technológiai megújítását segítõ két program pályázatán. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A járvány hatásai miatt gyorsítani kell az intézkedéseket. Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó. Arról már tavasszal döntött a kormány, hogy jövő januártól 12-ről 11 százalékra csökken az adó mértéke, most pedig azt javasoljuk, hogy a bevételi értékhatárt duplázzuk meg hárommilliárd forintig. Így még több cég választhatja a kisvállalati adót. Több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése válik jövőre ingyenessé – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán, miután adócsökkentésről és adminisztrációegyszerűsítésről döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs.

A pénzügyminiszter jelezte: ezzel ötmilliárd forint maradhat a családoknál és a vállalkozásoknál, az ügyintézés pedig gyorsabb lesz. – Az operatív törzs döntésének következményeként a jövő év második felétől az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfabevallás tervezetét – folytatta. Ezzel félmillió vállalkozás mentesül majd az adókitöltés alól.

A tárcavezető bejelentette azt is, hogy újabb befektetésösztönző lépésekről is döntött a törzs. Javasolják, hogy jövőre töröljék el a társaságok fejlesztési tartalékának tízmilliárd forintos felső értékhatárát. Ez a remények szerint még több beruházás megvalósítását segíti elő Magyarországon.

Végül javasolják, hogy az összes járványügyi szűrővizsgálat legyen adómentes. Így tesztenként több mint hétezer forint adó spórolható meg.

– Folytatjuk az adók csökkentését, a bürokrácia egyszerűsítését. Reményeink szerint ezzel a magyar gazdaság gyorsabban tud visszaállni arra a növekedési pályára, ahol a járványt megelőzően volt – tette hozzá Varga Mihály.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.