Fontos tudnivalók érkeztek a vakcinaregisztrációs levelekről

Minden hatvanadik életévét betöltött nyugdíjas számára december 11-e péntektől kézbesítik a postások a Nemzeti Népegészségügyi Központ levelét Müller Cecília országos tiszti főorvos aláírásával. A borítékban a tájékoztató mellett egy regisztrációs lap és egy válaszboríték található, amelynek kitöltésével és visszaküldésével a nyugdíjasok ilyen módon is tudnak regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra. A válaszboríték visszaküldése díjmentes.

Magyar Nemzet
2020. 12. 11. 10:55
null
Budapest, 2018. február 12. Az április 8-ai országgyűlési választás értesítőit kézbesíti egy postás Budapesten egy XIII. kerületi társasházban 2018. február 12-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Posta Zrt. a következő két hétben kézbesíti a vakcinaregisztrációs leveleket a több mint kétmillió jogosultnak.

Elsőként a főváros egyes belső kerületeiben, majd szombattól a főváros többi részén élők kapják meg a leveleket. Ezt követően országszerte a többi megyében folytatódik a kézbesítés, az ütemterv szerint a leveleket várhatóan év végéig minden érintett megkapja.

Az országos tiszti főorvos levele közönséges levél, ezért azt a postaládába kézbesítik a postások. A borítékban egy tájékoztató levél, egy regisztrációs lap, valamint egy válaszboríték található. A kitöltött regisztrációs lap a válaszborítékba helyezve díjmentesen feladható a postákon vagy levélszekrénybe helyezhető – hangsúlyozta a társaság a lapunknak küldött tájékoztatóban.

A postaládákban találják meg a nyugdíjasok a tiszti főorvos aláírásával ellátott levelet
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A koronavírus elleni tömeges védőoltás várhatóan 2021-ben kezdődhet, miután megérkezik a megfelelő és hatóságok által engedélyezett külföldi vakcina. A védőoltás önkéntes és ingyenes lesz, a regisztráció nem jelent kötelezettséget a védőoltás beadására, ez a védőoltás iránti igény felmérését szolgálja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.