Mérföldkő a menetrendváltozás a MÁV-nál és a Volánnál

Az ország szinte minden térségében korszerűbb, gyorsabb, összehangoltabb lett a közösségi közlekedés.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 19:19
null
Lezárult egy fejezet a Bombardier életében Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy, jövőbemutató váltás történt az állami közlekedési cégeknél: vasárnaptól már a MÁV-Start és a Volánbusz 2020/2021-es menetrendje érvényes mindenütt, amely harminc vasút- és ötven autóbuszvonalon hoz az utasoknak jól érzékelhető változást az ország szinte valamennyi térségében.

A Volán-társaságok is igazodtak az összehangolt stratégiai irányítás közös céljaihoz Fotó: Havran Zoltán

Számos vonalon csúcsidőben az eddiginél is több és gyorsabb vonatot indítanak a fejlesztéseknek

Már a nyáron is jóval többen vették igénybe a MÁV-START jegykiadó automatáit és az online vásárlás lehetőségét Fotó: Bruzák Noémi/MTI

köszönhetően, és az autóbuszok új járataival is ütemesebb, korszerűbb szolgáltatást biztosítanak – közölte a MÁV Zrt.

Újdonság, hogy az állami utaztató cégek egységes stratégiai irányításával a vasúti és a buszos csatlakozásokat is összehangolták, ezért Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint mérföldkőnek számít a mostani menetrendváltás.

Ezzel egy időben a jegyértékesítés is előnyösebbé válik a MÁV-nál: az utasok mostantól egy vadonatúj Elvira internetes jegyváltási rendszert használhatnak – az önkiszolgálás a jövőben előtérbe kerül a pénztárakkal szemben. Ennek érdekében hazánk első, teljes kínálatot biztosító online-jegyértékesítő felülete teljesen megújul az idén – jelezték.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.