időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Virtuális térben képzik tovább a közlekedés szakembereit

Magyar Nemzet
2021.02.07. 19:46
Virtuális térben képzik tovább a közlekedés szakembereit

A közlekedési ágazat nyolcezer dolgozója részesülhet továbbképzésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elindított hétmilliárd forint költségvetésű programban. Ennek részeként korszerű informatikai eszközökkel felszerelt, komplex közlekedési képzési és vizsgacentrumot is kialakítanak. A program a szektor sajátosságaihoz igazodó, kompetenciaalapú képzési kínálattal és egyedi készségfelmérési módszertannal ösztönzi a munkavállalók eredményes továbbképzését.

– A közlekedési képzési és vizsgacentrum korszerű felnőttképzési módszertannal és infrastruktúrával várja majd a tanulni vágyókat.

A VR-technológiára, szimulátorokra épülő virtuális tanulási térben fejleszthetők a gyakorlati készségek, a mobil képzési helyszín pedig az ország minden részében élőknek azonos lehetőségeket teremt

– mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A szükségleteknek megfelelő, versenyképes és naprakész tudás biztosítása érdekében elsőként a munkáltatói igényeket térképezik fel. Az oktatási paletta és szolgáltatási csomag harmincféle szakmai készség fejlesztésére tartalmaz majd képzési programokat. A projektben hangsúlyos szerepet kapnak a működést támogató informatikai fejlesztések és eszközvásárlás.

A kormány kiemelt célja, hogy a felnőttek minél nagyobb arányban vegyenek részt formális oktatásban és képzésben
Fotó: Kallos Bea / MTI

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja, hogy a felnőttek – és közülük leginkább az alacsonyabb iskolai végzettségűek – minél nagyobb arányban vegyenek részt formális oktatásban és képzésben. A csatlakozás lehetősége nyitva áll az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézmények és a szakképzésben oktatók, tanulók előtt.

A képzések a tervek szerint 2021 második felében elindulhatnak. További információk, regisztrációs felület és folyamatosan bővülő képzési jegyzék a Vkk.kti.hu honlapon érhetők el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.