Virtuális térben képzik tovább a közlekedés szakembereit

Korszerű informatikai eszközökkel felszerelt, komplex képzési és vizsgacentrumot is kialakítanak felnőttképzést célzó, hétmilliárd forintos programban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 07. 19:46
null
Budapest, 2016. március 7. Filep Józsefné Ildikó buszvezető a 198-as buszt vezeti Rákoscsabán 2016. február 29-én. 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot, amelynek időpontja 1913 óta március 8. A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés. MTI Fotó: Kallos Bea Fotó: Kallos Bea Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési ágazat nyolcezer dolgozója részesülhet továbbképzésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elindított hétmilliárd forint költségvetésű programban. Ennek részeként korszerű informatikai eszközökkel felszerelt, komplex közlekedési képzési és vizsgacentrumot is kialakítanak. A program a szektor sajátosságaihoz igazodó, kompetenciaalapú képzési kínálattal és egyedi készségfelmérési módszertannal ösztönzi a munkavállalók eredményes továbbképzését.

– A közlekedési képzési és vizsgacentrum korszerű felnőttképzési módszertannal és infrastruktúrával várja majd a tanulni vágyókat.

A VR-technológiára, szimulátorokra épülő virtuális tanulási térben fejleszthetők a gyakorlati készségek, a mobil képzési helyszín pedig az ország minden részében élőknek azonos lehetőségeket teremt

– mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A szükségleteknek megfelelő, versenyképes és naprakész tudás biztosítása érdekében elsőként a munkáltatói igényeket térképezik fel. Az oktatási paletta és szolgáltatási csomag harmincféle szakmai készség fejlesztésére tartalmaz majd képzési programokat. A projektben hangsúlyos szerepet kapnak a működést támogató informatikai fejlesztések és eszközvásárlás.

A kormány kiemelt célja, hogy a felnőttek minél nagyobb arányban vegyenek részt formális oktatásban és képzésben
Fotó: Kallos Bea / MTI

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja, hogy a felnőttek – és közülük leginkább az alacsonyabb iskolai végzettségűek – minél nagyobb arányban vegyenek részt formális oktatásban és képzésben. A csatlakozás lehetősége nyitva áll az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézmények és a szakképzésben oktatók, tanulók előtt.

A képzések a tervek szerint 2021 második felében elindulhatnak. További információk, regisztrációs felület és folyamatosan bővülő képzési jegyzék a Vkk.kti.hu honlapon érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.