Perlusz László: Ez a mostani lehet az utolsó nagy erőfeszítés

– Nem lehet emberéleteket veszélyeztetni, ezt gazdaságilag sem szabad felvállalni – mondta a Magyar Nemzetnek a VOSZ főtitkára.

2021. 03. 04. 12:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyetértünk a kormány bejelentésével, most szükség van az átmeneti korlátozásokra – mondta a Magyar Nemzetnek Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára ezt annak kapcsán jelezte, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a többi között bejelentette: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, az üzletek pedig március 8-tól március 22-ig szintén bezárnak. Kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút. Szintén március 8-tól 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügyi szolgáltatásokat leszámítva.

Gulyás Gergely azt is közölte, hogy a korlátozások időtartamára a bértámogatást és az adókedvezményeket minden most bezáró szektorra kiterjesztik.

– A bértámogatásra szükség lesz, ráadásul fokozni kell a támogatásokat. Nem ágazati, hanem rászorultsági alapon. Ezt korábban is mondtuk, ez most felértékelődik. Ne maradjon ki senki, akinek szüksége van rá – hangsúlyozta Perlusz László.

A főtitkár kiemelte: nem lehet emberéleteket veszélyeztetni, ezt gazdaságilag sem szabad felvállalni. Ha nem lassul le a járvány terjedése, és a mostaninál is nagyobb számban betegednének meg az emberek, akkor a gazdaság szövete is felbomlana. Olyan károk keletkeznének, amelyeket csak nagy áron lehetne helyrehozni.

– Ha optimista vagyok, akkor azt lehet mondani, hogy ez a mostani lehet az utolsó nagy erőfeszítés. Ezt az időszakot ki kell bírni, így talán meg lehet akadályozni a járvány további hullámait. Rendelkezésre állnak az oltási kapacitások, mielőbb el kell érni a szükséges arányú átoltottságot – tette hozzá Perlusz László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.