Elemér 2024. február 28.
logo

Perlusz László: Ez a mostani lehet az utolsó nagy erőfeszítés

Kiss Gergely
2021.03.04. 12:39

– Egyetértünk a kormány bejelentésével, most szükség van az átmeneti korlátozásokra – mondta a Magyar Nemzetnek Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára ezt annak kapcsán jelezte, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a többi között bejelentette: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, az üzletek pedig március 8-tól március 22-ig szintén bezárnak. Kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút. Szintén március 8-tól 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügyi szolgáltatásokat leszámítva.

Gulyás Gergely azt is közölte, hogy a korlátozások időtartamára a bértámogatást és az adókedvezményeket minden most bezáró szektorra kiterjesztik.

– A bértámogatásra szükség lesz, ráadásul fokozni kell a támogatásokat. Nem ágazati, hanem rászorultsági alapon. Ezt korábban is mondtuk, ez most felértékelődik. Ne maradjon ki senki, akinek szüksége van rá – hangsúlyozta Perlusz László.

A főtitkár kiemelte: nem lehet emberéleteket veszélyeztetni, ezt gazdaságilag sem szabad felvállalni. Ha nem lassul le a járvány terjedése, és a mostaninál is nagyobb számban betegednének meg az emberek, akkor a gazdaság szövete is felbomlana. Olyan károk keletkeznének, amelyeket csak nagy áron lehetne helyrehozni.

– Ha optimista vagyok, akkor azt lehet mondani, hogy ez a mostani lehet az utolsó nagy erőfeszítés. Ezt az időszakot ki kell bírni, így talán meg lehet akadályozni a járvány további hullámait. Rendelkezésre állnak az oltási kapacitások, mielőbb el kell érni a szükséges arányú átoltottságot – tette hozzá Perlusz László.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.