időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Terítéken a családi költségvetés

Horváth Éva
2021.03.01. 21:31
Terítéken a családi költségvetés

– Kiemelten fontos a családi pénzügyek tervezése egy olyan időszakban, amikor a világjárvány miatt a bevételek és a kiadások megváltoztak – mutatott rá Varga Mihály tegnap a Pénz7 immár hetedik alkalommal megrendezett, idei pénzügyi és vállalkozói témahét megnyitóján. A pénzügyminiszter kiemelte: az iskolásokat megcélzó rendezvény témaköre 2021-ben a pénzügyi tudatosság a családokban és a családi költségvetés. A március 1. és 5. között tartó rendezvénysorozat gyakorlatorientált, vállalkozói ismeretekre fókuszáló része 2021-ben az „InnoVál(l) – Vállalkozz okosan!” központi téma köré csoportosul.

A pénzügyi tudatosságot, a takarékosságot nem lehet elég korán elkezdeni tanítani

A pénzügyi tárca vezetője – aki most kedden is tart órát az iskolásoknak – jelezte azt is, hogy a járvány miatt az iskolákat és a diákokat a következő napokban a digitális térben szólítják meg. Ez alkalommal több mint ezer iskola 170 ezer diákja 12 ezer speciális tanóra keretében, hétszáz önkéntes közreműködésével kapcsolódik be a programsorozatba. Hét év alatt pedig már csaknem 1,7 millió magyarországi diák­hoz jutott el a Pénz7 rendezvény – fűzte hozzá a miniszter.

A tematikus hét együttműködő szakmai partnerei – az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével – az Innovációs és Technológiai Miniszté­rium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM).

A korábbi tanévek minden pénzügyi tananyaga, a mintavideók, az ­e-learning tananyag és a webináriumok a www.penz7.hu honlapon érhetők el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.