időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Érdemes a szolgáltatóra bízni a kibervédelmet

Magyar Nemzet
2021.04.16. 16:55
Érdemes a szolgáltatóra bízni a kibervédelmet

A változatos típusú kibertámadások száma és intenzitása korábban nem látott szintre emelkedett, egyre több szektorban egyre több vállalat esik áldozatául a bűnözők próbálkozásainak.

Az egyik leggyakoribb támadási forma a túlterheléses vagy elosztott szolgáltatás-megtagadással járó, úgynevezett DDoS-támadás (Distributed Denial of Service), melynek célja az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása. Ez a támadástípus azt használja ki, hogy az IT-rendszereket a várható terhelést figyelembe véve tervezik és építik meg, a fejlesztők ez alapján választják ki a hardver- és szoftverelemeket. Ha a tervezett maximális forgalomnál nagyobb terhelés éri a rendszert, lelassul, működésképtelenné válhat. A változatos motivációkból táplálkozó támadás jelentős anyagi és reputációs károkat okozhat a szervezetnek.

A túlterheléses támadás sikere a szolgáltatás kiesését, a támadott cég reputációjának kárát okozhatja
Fotó: PEXELS

A cégek nagy része nincs felkészülve a fejlődő technológiai eszközökkel és tudással, egyre célzottabban és hatékonyabban végrehajtott támadások kivédésére. Ezért a saját IT-részleg kapacitásait meghaladó feladatok megoldására érdemes a szükséges szakmai háttérrel rendelkező szolgáltatókat igénybe venniük – jelezte az Antenna Hungária, amely saját üzemeltetésű DDoS védelmi szolgáltatását az idén új alapokra helyezte. A védelem akár másodpercek alatt, automatikusan aktiválódhat, így szinte egyáltalán nem észlelhető hálózati túlterhelés.

A kibertámadások aktuális trendjeiről és a hatékony védelemről az Antenna Hungária 2021. május 6-án ingyenesen látogatható webináriumot tart.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.