Már állami kézben van a sármelléki repülőtér

Újra állami tulajdon a Hévíz-Balaton Airport, miután a területén lévő ingatlanok is a Magyar Turisztikai Ügynökség vagyonkezelésébe kerültek – közölte pénteken az ügynökség. Jelezték: a repülőtér lesz a Nyugat kapuja, amely a felújítás után európai színvonalú, korszerű légikikötőként működhet.

2021. 04. 16. 9:37
null
Megérkezett az első menetrend szerinti orosz repülőgép Sármellék Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április elseje óta újra állami tulajdonban van a Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér, mivel a novemberben megszerzett kilencvenszázalékos részesedés után most a terminál és egyéb épületek is állami kézbe kerültek. Ez azt jelenti, hogy hamarosan elkezdődhetnek az európai színvonalú fejlesztések, amelyek a várakozások szerint soha nem látott minőségi szintugrást hoznak a magyarországi turizmusban.

A Sármellék és Moszkva közötti menetrend szerinti járat utasai érkeznek a koronavírus előtti években. Felvirágozhat a térségi légi közlekedés Fotó: MTI

„A sármelléki repülőtér lesz a Nyugat kapuja, magas színvonalú működése elengedhetetlen a térség nemzetközi versenyképességéhez” – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Kiemelték, hogy a közvetlen légi összeköttetés révén a korábbiaknál több külföldi vendég érkezhet hazánkba, miközben a szezonalitás további csökkenése is várható.

A fejlesztések első ütemében az utasforgalmi terminálépületek újulnak meg, amelyek így még több repülőgép egyidejű fogadására és indítására lesznek képesek.

A rekonstrukciónál kiemelt figyelmet fordítanak a repülésbiztonságra és az utasok európai színvonalú kiszolgálására,

mivel kiemelt cél a Balaton turizmusát segítő, menetrend szerinti járatok indítása is.

Sűrű menetrend

A Hévíz-Balaton repülőtér korábban már bizonyított, nagy számú menetrend szerinti járatot fogadott például Londonból, Frankfurtból, Düsseldorfból, Moszkvából, illetve charter járatokat Németországból és Oroszországból. Legkiemelkedőbb évében csaknem százhúszezer érkező és induló utast szolgált ki. A mostani fejlesztésekkel és a kapacitások bővítésével ez a szám tovább növelhető – állapította meg a turisztikai ügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.