A 4iG-é lehet az Invitech

Az Invitech meghatározó piaci szereplő, a társaság a 4iG távközlési portfóliójában működhet a jövőben – mondta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója.

Magyar Nemzet
2021. 09. 13. 13:35
4IG
Budapest, 2021. mjus 30. A 4iG Nyrt. a hazai informatikai s ICT piac egyik meghatroz, Magyarorszg tudsalap, digitlis gazdasgnak egyik vezet vllalatcsoportja szkhznak cgtblja, a Szpvlgyi Irodaparkban, a fvros III. kerletben, a Montevide utca 8. szmban. MTVA/Bizomnyosi: Rka Lszl *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. tulajdonába kerül az Invitech ICT Services Kft., miután a tőkepiaci társaság hétfőm adásvételi szerződést kötött a társaságot tulajdonló Rotamona Limiteddel.

A Budapesti Értéktőzsdén bejelentett ügylettel a tőkepiaci társaság százszázalékos tulajdont szerez Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúramegoldás-szállító vállalatában. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását követően zárulhat majd.

– Az Invitech a hazai infokommunikációs szolgáltatók között az egyik meghatározó piaci szereplő, a társaság a 4iG távközlési portfóliójában, a tervek szerint a nemzeti távközlési holdingvállalat részeként működhet a jövőben

 – mondta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. – Az Invitechnek stratégiai jelentőségű eszközei vannak a nagy sebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati és távközlési infrastruktúra területén. Komplex szolgáltatásainak és infrastruktúrája révén a vállalat jelentős növekedési potenciállal rendelkezik a hazai telekommunikációs piacon – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A két évtizedes múltra visszatekintő, több mint hatszáz munkavállalót foglalkoztató Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplőknek biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon. 

A társaság komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt több mint ötezer vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének. Portfóliójába széles sávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhőmegoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt tartoznak. Az Invitech 11 határátlépő pontú, összesen 11 ezer kilométer országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb hazánkban. A társaság 23 ezer végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközpontja van, infrastruktúraszolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

Az Invitech tavalyi évi konszolidált árbevétele 24,8 milliárd forint volt, EBITDA-ja pedig kilencmilliárd forint.

A társaságnak a jelentős saját infrastruktúra és szolgáltatások miatt stabil növekedési kilátásai vannak az üzleti és nagyvállalati szegmensben.

Az akvizíció fontos lépés az end to end szolgáltatások kiépítésében a 4iG-nek, amivel a cégcsoport a telekommunikáció mellett az informatikához köthető területeken is (felhő, adatközpont, IoT) bővíteni tudja majd szolgáltatásait. A tőkepiaci társaság távközlési portfóliójának építésében pedig az Invitech optikai gerinchálózata és egyéb adatátvitel megoldásai, valamint az üzleti kommunikációs szolgáltatások biztosítanak majd kiemelkedő szinergiát és növekedési lehetőséget.

Borítókép: Róka László

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.