Lezárta az Invitech akvizíciót a 4iG

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: stratégiai befektetésként tekintenek az Invitechre.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 19:15
null
20200804 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A 4iG Nyrt. debreceni irodaavató ünnepsége az Agóra irodaházban. Fotó: Matey István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG tulajdonába került az Invitech ICT Services Kft. (Invitech), miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) múlt heti jóváhagyását követően a tranzakció pénzügyi zárása is megtörtént csütörtökön – közölte a 4iG a távirati irodával. Az akvizícióval a 4iG újabb jelentős lépést tett annak érdekében, hogy az informatika mellett a telekommunikációs piacon is az egyik meghatározó szereplővé váljon Magyarországon, illetve a régióban.

A tranzakcióval a magyar telekommunikációs és informatikai hálózati piac kiemelkedő szereplője csatlakozik a 4iG-cégcsoporthoz. A 4iG és az Invitech együttesen már az infokommunikációs szolgáltatások több területén is az egyik vezető szereplőnek számít Magyarországon.

A társaság értékét a cég több mint hatszáz munkavállalója, ötezer ügyfele, valamint az ország második legnagyobb – 11 ezer kilométer hosszú – saját optikai gerinchálózata jelenti, miközben 23 ezer végfelhasználó IT-eszközét üzemelteti, és öt saját adatközponttal rendelkezik. Az Invitech infrastruktúra-szolgáltatásait az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi – olvasható a cég közlésében.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta: stratégiai befektetésként tekintenek az Invitechre, a társaságnál dolgozó munkatársak szaktudására, a vállalat professzionális szolgáltatásaira alapozva szeretnének a jövőben tovább építkezni a hazai és nemzetközi piacon.

A 4iG Nyrt. a magyarországi IT- és ICT-piac egyik legnagyobb szereplője. A vállalat több mint 25 éve jelen van az iparági és iparágfüggetlen innovatív technológiák területén, továbbá a cégcsoport a telekommunikáció, illetve műholdas kommunikáció terén is folyamatosan bővíti érdekeltségeit és szolgáltatásait. Több mint 1200 dolgozót foglalkoztat, árbevétele tavaly 57,3 milliárd forint volt.

A tőkepiaci társaság idén tavasszal az Antenna Hungáriával közös expanziós stratégiát, valamint jelentős magyarországi és nemzetközi akvizíciókat jelentett be, amelyek sikeres lezárásával a 4iG az informatika mellett a távközlési iparág egyik meghatározó szereplőjévé válhat. A magyar állammal kötött stratégiai partneri megállapodásnak köszönhetően a 4iG még az idén többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungária Zrt.-ben is.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. Egy éven belül a részvények legmagasabb értéke 1134 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt.

Borítókép: Hajdú-Bihari Napló/Matey István

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.