Vízpartjaink megújítására lehet pályázni

Újabb 3,3 milliárd forintból szépülnek tovább a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 22. 12:55
null
Sokan fürdőztek a tiszai szabadstrandokon Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy strandfejlesztési programja: újabb 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetők tovább a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok. A pályázati felhívások tervezetei már nyilvánosak, elérhetők a Kisfaludyprogram.hu oldalon; a jelentkezés csak később nyílik meg.

Az MTÜ 2017-ben indította el a Kisfaludy strandfejlesztési programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon. A több lépésben megvalósuló fejlesztések eredményeként országszerte európai színvonalú, azonos szolgáltatási minőséget biztosító, családbarát, akadálymentes fürdőhelyek fogadják a látogatókat. A támogatássorozat első négy ütemében 12 milliárd forintos támogatással kelt új életre 114 strand. A strandfejlesztés következő ütemében

a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén mintegy száz projekt nyerhet majd el újabb fejlesztési forrásokat.

A fejlesztéseknél kiemelt cél lesz, hogy azok elsősorban a részleges akadálymentesítést, valamint család- és látogatóbarát szolgáltatási infrastruktúra kialakítását helyezzék a középpontba. Továbbra is szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, így többek között

  • a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását,
  • a vízbe jutás feltételeinek javítását,
  • az egységes arculati elemek használatával koherens tájékoztató és vendégirányító rendszerek kialakítását az akadálymentesítés jegyében.

Támogatható lesz majd a zöldfelületek megújítása és bővítése, az ingyenes wifi kiépítése, akárcsak az árnyékolók és utcabútorok telepítése.

Borítógép: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.