Az Antenna Hungáriáé lett az MVM Net

Leányvállalatként működik tovább a felvásárolt társaság, a szélesebb szolgáltatási portfólió révén eredményesebben reagál az AH a piac változásaira.

Magyar Nemzet
2021. 11. 18. 11:25
null
Elsősorban az optikai hálózatok fejlesztésén van a hangsúly Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Antenna Hungária megvásárolta az MVM Net Zrt.-t – a döntés az állami távközlési és infokommunikációs portfólió konszolidációjának keretében született. Az MVM Energetika Zrt. az MVM Net Zrt.-ben lévő száz százalékos részesedését adásvétel útján ruházza át az Antenna Hungáriára.

A tranzakciós folyamat 2021. november 17-én lezárult, ezt követően

az MVM Net az Antenna Hungária leányvállalataként, AH Net Távközlési Zrt. néven folytatja munkáját,

a továbbiakban is szolgáltatásokat nyújtva a Mavir Zrt., illetve más állami és piaci ügyfele számára.

Közölték: az AH Net csatlakozásával az Antenna Hungária szélesebb szolgáltatási portfóliója révén eredményesebben tud reagálni a távközlési piac változásaira. Az így kibővült szolgáltatási kör meghatározó részét képezi a villamosenergia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenység és a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása.

Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary), illetve a most lezárult tranzakciós folyamat révén jelentős szerepet vállal a kritikus kormányzati távközlési infrastruktúra üzemeltetésében is. Emellett jelentős súllyal van jelen a rendezvényszervezés, a műsorgyártás, a műsorterjesztés, a távközlés, a műholdas kommunikáció, valamint a távközléshez kapcsolódó IT-szolgáltatások területén. Az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként folyamatosan saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat épít ki, így komoly saját infrastruktúrája van.

Borítókép: Komka János/MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.