időjárás 18°C Orbán 2022. május 25.
logo

Mégsem veszi meg a 4iG a TeleGroupot

Magyar Nemzet
2022.01.28. 18:23 2022.01.28. 18:25
Mégsem veszi meg a 4iG a TeleGroupot

A 4iG Nyrt. mégsem veszi meg a belgrádi székhelyű TeleGroupot és érdekeltségeit, az eladó és a vevő közösen elállt az erről szóló nem kötelező érvényű megállapodástól – közölte a 4iG Nyrt. pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A 4iG és Milomir Gligorijevic megállapodást írt alá a TeleGroup Limited, valamint TeleGroup Banja Luka 70 százalékos tulajdonrészének – ideértve a leányvállalatait is – megvásárlása kapcsán 2021. szeptember 20. napján kötött nem kötelező érvényű megállapodás („Term Sheet”) közös megszüntetéséről – áll a közleményben.

A felek megállapodtak abban, hogy a két cég értékeivel összhangban a legmegfelelőbb út a partnerség folytatása és a jövőbeni lehetséges üzleti együttműködés keresése egy stratégiai partnerségen keresztül a balkáni régióban az informatikai és infrastrukturális projektek területén – írták.

Szeptemberben azt közölték: a TeleGroup cégcsoport Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban vezető informatikai rendszerintegrátor, amely leányvállalatain keresztül Európában és a Közel-Keleten is sikeresen értékesíti szolgáltatásait. Átfogó informatikai megoldásokat és távközlési infrastruktúra-tervezéséhez kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokat biztosít. A hálózati és adatközpont-szolgáltatások, az IoT-, a kiberbiztonsági, valamint menedzselt informatikai szolgáltatások területén is meghatározó rendszerintegrátor. A TeleGroup konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvények pénteken 818 forinton zártak. Egy éven belül a legmagasabb értékük 1134 forint, a legalacsonyabb 588 forint volt.

Borítókép: MTI/Róka László