Mégsem veszi meg a 4iG a TeleGroupot

A felek megállapodtak abban, hogy a két cég értékeivel összhangban a legmegfelelőbb út a partnerség folytatása.

Magyar Nemzet
2022. 01. 28. 18:23
null
Budapest, 2021. május 30. A 4iG Nyrt. a hazai informatikai és ICT piac egyik meghatározó, Magyarország tudásalapú, digitális gazdaságának egyik vezető vállalatcsoportja székházának cégtáblája, a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. számban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. mégsem veszi meg a belgrádi székhelyű TeleGroupot és érdekeltségeit, az eladó és a vevő közösen elállt az erről szóló nem kötelező érvényű megállapodástól – közölte a 4iG Nyrt. pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A 4iG és Milomir Gligorijevic megállapodást írt alá a TeleGroup Limited, valamint TeleGroup Banja Luka 70 százalékos tulajdonrészének – ideértve a leányvállalatait is – megvásárlása kapcsán 2021. szeptember 20. napján kötött nem kötelező érvényű megállapodás („Term Sheet”) közös megszüntetéséről – áll a közleményben.

A felek megállapodtak abban, hogy a két cég értékeivel összhangban a legmegfelelőbb út a partnerség folytatása és a jövőbeni lehetséges üzleti együttműködés keresése egy stratégiai partnerségen keresztül a balkáni régióban az informatikai és infrastrukturális projektek területén – írták.

Szeptemberben azt közölték: a TeleGroup cégcsoport Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban vezető informatikai rendszerintegrátor, amely leányvállalatain keresztül Európában és a Közel-Keleten is sikeresen értékesíti szolgáltatásait. Átfogó informatikai megoldásokat és távközlési infrastruktúra-tervezéséhez kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokat biztosít. A hálózati és adatközpont-szolgáltatások, az IoT-, a kiberbiztonsági, valamint menedzselt informatikai szolgáltatások területén is meghatározó rendszerintegrátor. A TeleGroup konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvények pénteken 818 forinton zártak. Egy éven belül a legmagasabb értékük 1134 forint, a legalacsonyabb 588 forint volt.

Borítókép: MTI/Róka László

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.