Megvan az engedély, egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank

A fúzió a Magyar Bankholding újabb fontos állomása, 2023-ban a Takarék-csoport is beolvad.

Magyar Nemzet
2022. 02. 04. 18:10
Forrás: Fintech.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

MKB Bank Nyrt. néven egyesül a Magyar Bankholding két pénzintézete, a Budapest Bank és az MKB Bank. A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a két pénzintézet fúzióját, amely március 31-én megvalósul. A Takarék-csoport is csatlakozik a szuperbankhoz, az egyesülés várhatóan jövő májusra lezárul. 

A Magyar Bankholding pénteki közleményében kiemelte: a jegybank által engedélyezett fúzió során a Budapest Bank az MKB Bankba olvad, az egyesült bank átmenetileg működik MKB Bank Nyrt. név alatt. A két tagbank egyesülése a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő szuperbank létrehozásának újabb fontos mérföldköve. 

A fúziós folyamatok nem érnek véget: a Takarék-csoport 2023 májusáig csatlakozik. Ennek technikai lépéseként a jegybank engedélyezte a Takarék-csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. részvételét is a 2022. március 31-i egyesülésben, amelynek keretében a Magyar Takarék Bankholding Zrt. is beolvad az MKB Bank Nyrt.-be. A Takarék-csoport csatlakozásáig a Magyar Bankholding-csoport harmonizálja a belső működést.

Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében, a fúziós folyamatban részt vevő bankok meghatározó tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt. lesz.

A közlemény idézi Barna Zsoltot, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatóját, aki kiemelte: 

A terveknek megfelelően, sikeresen halad előre a régióban is egyedülálló fúzió. Egy olyan nagybank jön létre, amely a jövőbe tekint, és a magyar emberek és vállalkozások lehető legjobb kiszolgálását célozza.

Az ügylet nem érinti a lakossági és vállalati ügyfelek kiszolgálását, mely folyamatos és akadálytalan lesz. A Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei a megszokott bankfiókjaik és ügyintézési csatornáik mellett ráadásul még több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd intézni pénzügyeiket.

A 2023-ban megvalósuló teljes működési fúzió eredményeként mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre. Az épülő szuperbank rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be, valamint épít a három külön-külön is erős hazai kereskedelmi bank erősségeire, értékeire és legjobb gyakorlataira.

A Magyar Bankholding jelenleg egy olyan új, digitális banki platformot épít, amely korszakváltást jelent mind a technológia, mind az ügyfélélmény tekintetében. Az egyes termékek közötti átjárás és azok kombinálása sokkal egyszerűbbé, a konstrukciók pedig még inkább személyre szabhatóvá válnak. A létrejövő nagybank jelentős hangsúlyt helyez a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint az agrárium ügyfeleinek nyújtandó új, modern, kedvező árazású termékekre és szolgáltatásokra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Fintech.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.