Kiemelkedő számokat produkált az MKB-csoport

Jelentősen bővült az ügyfélportfolió jövedelmezősége és minősége, és az emelkedő hozamkörnyezet is pozitívan hatott az eredményességre.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 11:27
MKB Bank Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB Csoport egyik legkiemelkedőbb eredményét érte el tavaly, amely szerint 

az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye 77,7 milliárd forint volt, 55,7 milliárd forinttal, azaz 253,7 százalékkal nagyobb az előző évinél 

– közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján a pénzintézet. 

A csütörtöki gyorsjelentés szerint a látványos eredményt annak ellenére érték el, hogy a Magyar Bankholding keretei között intenzív belső átalakuláson ment át az MKB, emellett fokozódott a piaci bizonytalanság.
A társaságnál úgy tapasztalták, hogy a 2021-es negyedik negyedévben 

számottevően bővült az ügyfélportfólió jövedelmezősége és minősége, emellett az emelkedő hozamkörnyezet is pozitívan hatott az eredményességre. 

Ennek ellenére elsősorban a magasabb működési és kockázati költségek miatt a korrigált adózott eredmény 15,1 milliárd forint volt, ami 21,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól – derül ki a gyorsjelentésből. 

 

Borítókép: javult az ügyfélportfólió minősége (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.