Milliárdos beruházást valósított meg a Márka

Varga Mihály a beruházás helyszínén arról beszélt, hogy a magyar gazdaság ma jóval ellenállóbb, mint öt vagy tíz évvel ezelőtt volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 01. 15:57
VARGA Mihály
Felsőlajos, 2020. október 2. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Márka Üdítőgyártó Kft. kapacitásbővítő beruházásának bejelentésén a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson 2020. október 2-án. A teljes mértékben magyar kft. csaknem 105 millió forintos beruházásához 72 millió forint támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán. MTI/Bús Csaba Fotó: MTI/Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint három és fél milliárd forintból palackozó gyártósort telepített és egy raktárral bővítette telephelyét Felsőlajoson a Márka Üdítőgyártó Kft. A beruházást a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 1,8 milliárd forinttal támogatta a kormány – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a felsőlajosi sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kabinet 2015-ben hozott létre támogatási programot azoknak a magyar cégeknek, amelyek kiszorultak az európai uniós támogatásokból. A politikus szerint ha ezek a vállalatok nem kapnak segítséget a magyar kormánytól, akkor lemaradnak a versenyben. Tavaly év végéig 240 támogatási szerződés jött létre, és a kormányzat több mint kétszázmilliárd forinttal támogatta a vállalkozások fejlesztéseit, aminek nyomán mintegy négyezer új munkahely is létrejöhetett.

A pénzügyminiszter közölte:

a magyar gazdaság ma jóval ellenállóbb, mint öt vagy tíz évvel ezelőtt volt, köszönhetően a 11 éve változatlan gazdaságpolitikának,

aminek a legfontosabb elemei a magyar tulajdonú vállalatok és alapvető iparágak megerősítése, a munkahelyteremtés, az adócsökkentés, a béremelés és a külföldi kézben lévő államadósság megfékezése. Varga Mihály hangsúlyozta: a magyar gazdaság bebizonyította, hogy képes a magas teljesítményre, ennek meghatározó szereplői az olyan magyar vállalkozások, mint a Márka.

A tárcavezető kiemelte, hogy

a Márka magyar szabadalomként a legrégebbi magyar, gyümölcsalapanyagból gyártott üdítőital.

A politikus szerint a tulajdonosok visszahoztak egy olyan brandet, amely értéket képvisel, amihez nagyon sokan személyes emlékekkel kötődnek. A sajtótájékoztatón a pénzügyminiszter az Ukrajnában zajló háborúra is kitért, szerinte Magyarország alapvető érdeke, hogy kimaradjon ebből a konfliktusból, és megőrizze a magyar emberek biztonságát.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Márka Üdítőgyártó Kft. kapacitásbővítő beruházásának bejelentésén a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson 2020. október 2-án. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.