Szerbia is kíváncsi a magyar dohánykoncessziós rendszerre

Hazánkba látogatott a szerb dohányszabályozásért felelős hivatal igazgatója.

Magyar Nemzet
2022. 03. 23. 11:30
Nemzeti dohánybolt
Automatikusan generált description Fotó: Löffler Péter /Dunántúli Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt évtizedben Magyarország ígéretes eredményeket ért el a dohányipari szabályozás terén, amelyet az is jól mutat, hogy egyre nagyobb nemzetközi érdeklődés övezi a magyar gyakorlatokat, és Európában egyre többen kíváncsiak a magyar siker titkára – jelentette ki Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke, miután bemutatkozó látogatáson hivatalában fogadta Slobodan Erdeljant, a szerb dohányszabályozásért felelős hivatal igazgatóját.

A hivatal elnöke arról is tájékoztatta szerb partnerét, hogy a dohánykereskedelem átalakulása előtt a felnőtt lakosság közel 30 százaléka dohányzott Magyarországon, ez a szám mára 24-25 százalékra csökkent. 

A dohánykoncessziós rendszer bevezetése előtt a dohányterméket árusító helyek száma minimális állami ellenőrzés mellett közel 43 ezer volt. Ehhez képest ma már közel 6000 nemzeti dohánybolt működik – tette hozzá az elnök. 

A tárgyaláson Slobodan Erdeljan ismertette a Szerbiában működő dohánykereskedelmi rendszert, és röviden vázolta az általa vezetett igazgatóság működését is. Mint mondta, a következő évben Szerbiának tovább kell igazítania a dohányzásra vonatkozó jogszabályait, ebben számít Magyarország segítségére is azáltal, hogy hazánk megosztja a tapasztalatait, ezzel is segítve Szerbia európai uniós integrációját.

Borítókép: nemzeti dohánybolt (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.