időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Több mint hatszázezren fordultak meg Ferihegyen februárban

Magyar Nemzet
2022.03.11. 21:13 2022.03.11. 21:18
Több mint hatszázezren fordultak meg Ferihegyen februárban

Idén februárban összesen 620 199 utas fordult meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest

ez több mint tízszeres növekedés jelent

– derül ki a légikikötőt üzemeltető Budapest Airport közleményéből.

Budapestről harminc légitársaság kínálatában 37 országba lehet repülni, míg a magyar fővárost 104 állomásról lehet közvetlenül elérni. Februárban Dubai és az európai nagyvárosok (London, Párizs, Amszterdam, Barcelona) számítottak a legnépszerűbb úti céloknak. Kiemelték, hogy a háború miatt az ukrajnai és oroszországi járatok nem közlekednek.

A szigorú külföldi szabályozással ellentétben Magyarországon az utasforgalmi területeken megszűnt a kötelező maszkviselés, légi úton minden utas oltási és gyógyultsági igazolás, valamint negatív PCR-teszt nélkül beléphet az ország területére. A Budapest Airport közleményben hangsúlyozta, hogy a folyamatos kézfertőtlenítés és a biztonsági távolság megtartása továbbra is javasolt, egyben arra kérik az utasokat, hogy részesítsék előnyben az online utasfelvételt és az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert.

Borítókép: Becsekkolásra várók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.