Több mint hatszázezren fordultak meg Ferihegyen februárban

Ez tízszeres növekedés tavaly februárhoz képest, de csak kétharmada a pandémia előtti utasszámnak.

Magyar Nemzet
2022. 03. 11. 21:13
null
20200317 ferihegy korona virus illusztraciok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén februárban összesen 620 199 utas fordult meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest

ez több mint tízszeres növekedés jelent

– derül ki a légikikötőt üzemeltető Budapest Airport közleményéből.

Budapestről harminc légitársaság kínálatában 37 országba lehet repülni, míg a magyar fővárost 104 állomásról lehet közvetlenül elérni. Februárban Dubai és az európai nagyvárosok (London, Párizs, Amszterdam, Barcelona) számítottak a legnépszerűbb úti céloknak. Kiemelték, hogy a háború miatt az ukrajnai és oroszországi járatok nem közlekednek.

A szigorú külföldi szabályozással ellentétben Magyarországon az utasforgalmi területeken megszűnt a kötelező maszkviselés, légi úton minden utas oltási és gyógyultsági igazolás, valamint negatív PCR-teszt nélkül beléphet az ország területére. A Budapest Airport közleményben hangsúlyozta, hogy a folyamatos kézfertőtlenítés és a biztonsági távolság megtartása továbbra is javasolt, egyben arra kérik az utasokat, hogy részesítsék előnyben az online utasfelvételt és az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert.

Borítókép: Becsekkolásra várók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.