időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Folytatódik az ingyenes informatikusképzés

Magyar Nemzet
2022.04.29. 11:31 2022.04.29. 11:57
Folytatódik az ingyenes informatikusképzés

Péntektől ismét lehet jelentkezni ingyenes informatikai képzésre az Újratervezés program keretében, amelyet a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági és munkaerőpiaci helyzetre reagálva az Innovációs és Technológiai Minisztérium először két évvel ezelőtt hirdetett meg. A szaktárca közölte: 

a munkahelyek megvédése, a magyar családok és vállalkozások támogatása továbbra is a kormány kiemelt célja, ezért a távoktatásos program idén is folytatódik,

amely szerint díjmentes informatikai átképzéssel segítik azokat a 18. életévüket betöltött személyeket, akik a pályaváltás mellett döntenek. 

Az érdeklődők április 29-től jelentkezhetnek a programban harmadik alkalommal meghirdetett informatikai képzésre. 

A tájékoztatás szerint 

ezúttal tízezren kapnak lehetőséget a digitális készségek javítására és a programozás alapjainak megismerésére,

ezután több mint háromszázan juthatnak tovább a nyáron induló alapszintű szakmai képzésekre. 

A távoktatásos program elvégzésére a regisztrációt követően négy hét áll rendelkezésre. A képzés naponta 2–6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy a résztvevők milyen meglévő informatikai ismeretekkel rendelkeznek, illetve mennyi időt tudnak fordítani az új ismeretek elsajátítására.

A program sikerességét mutatja, hogy a válság alatt az ingyenes informatikai képzésre több mint 72 ezren regisztráltak és több mint 11 ezren szereztek tanúsítványt. A legjobban teljesítők arra kaptak lehetőséget, hogy 100 százalékos támogatással négy különböző informatikai szakterületen piacképes tudást és államilag elismert szakképesítést szerezzenek. 

A képzéseken már több mint ezerhatszáz fő vett részt, a sikeres vizsgát tettek közül pedig közel ezren kaptak lehetőséget újabb szakmai bizonyítvány megszerzésére a haladó és gyártóspecifikus képzéseken

– ismertette a minisztérium. 

 

Borítókép: Tízezren képezhetik át magukat a digitális területekre (Fotó: Hinterhaus Productions)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.