időjárás 23°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Ösztöndíjprogram indul fiatal ötletgazdáknak

Munkatársunktól
2022.04.29. 21:20 2022.04.29. 21:23
Ösztöndíjprogram indul fiatal ötletgazdáknak

Tizenkilenc pályázó került be a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató Start programba, amelyet a Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával szervez. A résztvevők a pénzügyi támogatás mellett vállalkozásfejlesztési képzéseken vehetnek részt és mentorálást is kapnak. Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára a tegnapi budapesti nyitóeseményen azt mondta:

az ösztöndíjprogram kifejezetten azokat a fiatalokat támogatja, akiknek még csak egy ötletük van, de a vállalkozásuk indításához segítségre van szükségük.

Rácz Zsófia a távirati iroda beszámolója szerint arról is beszélt, hogy a munka világába való belépéskor a fiatalok közül sokan alkalmazottként helyezkednek el, őket támogatja például a január 1-jétől hatályba lépett szja-mentesség. Ugyanakkor szeretnének segítséget nyújtani azoknak is, akik megpróbálnak újat, innovatívat létrehozni.

Az először elinduló Start program résztvevői hárommillió forintot kapnak vállalkozásuk megalapozásához, és közülük kettő elnyerhet még ötmillió forintot. Emellett a következő hetekben sikeres, kiemelkedő eredményeket elért mentorok is segítik őket.

Pályázni három témakörben lehetett, a legtöbben a koronavírus utáni időszak újratervezésének témáját választották. A programra 101 fiatal ötletgazda jelentkezett, az érdeklődők 58 százaléka egyetemistaként adta be pályázatát.

Borítókép: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár egy korábbi rendezvényen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.