Ösztöndíjprogram indul fiatal ötletgazdáknak

Hárommillió forintot kapnak vállalkozásuk megalapításához a fiatalok, és további ötmilliót nyerhetnek el.

Munkatársunktól
2022. 04. 29. 21:20
RÁCZ Zsófia
Budapest, 2021. szeptember 9. Rácz Zsófia fiatalokért felelõs helyettes államtitkár beszédet mond a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát önkormányzat díj átadóján a Budapest Music Centerben 2021. szeptember 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilenc pályázó került be a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató Start programba, amelyet a Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával szervez. A résztvevők a pénzügyi támogatás mellett vállalkozásfejlesztési képzéseken vehetnek részt és mentorálást is kapnak. Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára a tegnapi budapesti nyitóeseményen azt mondta:

az ösztöndíjprogram kifejezetten azokat a fiatalokat támogatja, akiknek még csak egy ötletük van, de a vállalkozásuk indításához segítségre van szükségük.

Rácz Zsófia a távirati iroda beszámolója szerint arról is beszélt, hogy a munka világába való belépéskor a fiatalok közül sokan alkalmazottként helyezkednek el, őket támogatja például a január 1-jétől hatályba lépett szja-mentesség. Ugyanakkor szeretnének segítséget nyújtani azoknak is, akik megpróbálnak újat, innovatívat létrehozni.

Az először elinduló Start program résztvevői hárommillió forintot kapnak vállalkozásuk megalapozásához, és közülük kettő elnyerhet még ötmillió forintot. Emellett a következő hetekben sikeres, kiemelkedő eredményeket elért mentorok is segítik őket.

Pályázni három témakörben lehetett, a legtöbben a koronavírus utáni időszak újratervezésének témáját választották. A programra 101 fiatal ötletgazda jelentkezett, az érdeklődők 58 százaléka egyetemistaként adta be pályázatát.

Borítókép: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár egy korábbi rendezvényen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.