Varga Mihály: Az uniós hozzájárulás a költségek két százalékát fedezi

Varga Mihály pénzügyminiszer legújabb Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy az uniós hozzájárulásokhoz képest Magyarország mekkora mértékben járult hozzá a déli határ védelméhez és az ukrán menekülthelyzet kezeléséhez.

Forrás: Facebook2022. 04. 20. 12:48
null
20200618 Budapest Majdnem 1400 milliárd forintot költött az állam a válság hatásai­nak közvetlen kezelésére. A Magyar Nemzetnek adott interjúban Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta: gazdaságvédelmi operatív törzs néven új testület alakul, ennek feladata a gazdaság növekedését fékező adminisztratív szabályok kiiktatása lesz. Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyminiszter úgy fogalmazott:

Magyarország eddig 600 milliárd forintot fordított a déli határ védelmére, és már 40 milliárd forintot az ukrán menekülthelyzet kezelésére. Az uniós hozzájárulás a költségek két százalékát fedezi.

Kiemelte:

„Szorgalmazzuk, hogy az Európai Unió vállaljon nagyobb részt a terhekből!”

– zárta bejegyzését Varga Mihály.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.