Kétmilliárdos bírságot is kaphat a Ryanair

A diszkont-légitársaság visszatérő vendég a hatóságoknál, és a fogyasztóvédelmi vizsgálat kiterjed a cég légiutas-jogokkal kapcsolatos általános gyakorlatára.

Magyar Nemzet
2022. 06. 22. 17:08
ESPAGNE - TRAVEL IN EUROPE
ESPAGNE-TRAVEL IN EUROPE Fotó: JC MILHET
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV szerdai riportjából kiderült, hogy az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint 

akár kétmilliárd forintos bírságot is kaphat a Ryanair a hazánkban egész nyáron át tartó fogyasztóvédelmi vizsgálat után, 

amelyet azért indítottak, mert a légitársaság az általa fizetendő extraprofitadót áthárítja az utasokra. Ez a kormány szerint elfogadhatatlan. 

Mint azt a szaktárca jelezte, 

a diszkontcég visszatérő vendég a hatóságoknál, 

és a fogyasztóvédelmi vizsgálat immár kiterjed a légitársaság panaszkezelésére, a légiutas-jogokkal kapcsolatos előírások betartására, az esetleges tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra és az árfeltüntetésre. 

Megírtuk: az elmúlt években tapasztalt utaspanaszok nagy száma miatt a fogyasztóvédelemért felelős miniszter a társasággal szemben soron kívüli témavizsgálatot rendelt el kedden, mivel nemcsak a különadóval kapcsolatban érkeztek bejelentések a fogyasztóvédelemhez, hanem például a korábbi időkben járattörléssel, nem megfelelő tájékoztatással, poggyászkezeléssel és az utasokkal való kommunikációval kapcsolatban is.

Az a hangnem, amit a Ryanair vezetése ütött meg a magyar kormánnyal szemben, a panaszok alapján általánosan előfordul az utazóközönséggel szemben is, ami megengedhetetlen. A Ryanair bocsánatkéréssel tartozik, elsősorban az utazóknak

– szögezte le a minisztérium, amely szerint a panaszok száma és súlya hatékony kivizsgálást és fellépést igényel a jövőbeli jogsértések megelőzése érdekében, főként, hogy a járvány után megnövekedett utazási kedv visszaélésekre adhat lehetőséget a légitársaságoknak.

 

Borítókép: Az utasokkal szembeni kereskedelmi gyakorlatot vizsgálja a hatóság (Fotó: Jc Milhet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.