Csaknem négymilliárd forintos foglalkoztatási program kezdődik Zala megyében

Zala megye foglalkoztatási szintjének növelésére hat éven át tartó, csaknem négymilliárd forint támogatással megvalósuló program indul, amely több mint 2500 embernek segítheti az elhelyezkedését – közölte a Zala Megyei Önkormányzat a pályázat konzorciumvezetőjeként az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 09. 27. 10:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terület- és településfejlesztési operatív program plusz keretéből zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködésekre nyert el 3,892 milliárd forint európai uniós támogatást a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal és a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma.

A Széchenyi-terv plusz programban megvalósuló projekt célja, hogy az egész megyére kiterjedően segítsék a megye gazdasági és foglalkoztatási célú fejlesztéseit. Kiemelt cél Zala megye foglalkoztatási szintjének növelése a munkaerőpiacot befolyásoló szereplőkkel kialakított partneri viszony, a már létrejött együttműködések fenntartásával és megerősítésével.

 

A program munkaerő-piaci tevékenységeibe kizárólag 30 év felettieket vonnak be, köztük az 50 év feletti, nem alacsony iskolai végzettségűeket, a rossz közlekedésű településen élőket, az inaktív személyeket, valamint az ingázást vállaló, magasabban képzett álláskeresőket.

 

A projektben közel 2300 munkanélküli és 300 inaktív személy vehet részt, közülük várhatóan csaknem 1600-an kaphatnak állást vagy válhatnak önfoglalkoztatóvá a hat év alatt megvalósuló programban. A munkaerő-piaci tevékenységeken túl a támogatás kiterjed a szociális gazdaság fejlesztésére, helyi termék és szolgáltatás fejlesztésére, befektetésösztönzésre, ágazati gazdaságfejlesztésre és a szükséges szakmai és módszertani fejlesztésekre is.

Borítókép: Zrínyi Miklós lovasszobra Zalaegerszegen (Fotó: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.