időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Hornung Ágnes: A családok boldogulása mindig kiemelt fontosságú lesz

Forrás: MTI
2022.11.23. 14:45 2022.11.23. 16:29
Hornung Ágnes: A családok boldogulása mindig kiemelt fontosságú lesz

A családpolitika, a családok boldogulása kiemelt terület lesz a jövőben is – hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán, a családszervezetek közös jótékonysági adventi koszorúkészítésén, Budapesten.

Hornung Ágnes azt mondta, az elmúlt években és a jövőben is kiemelt területként kezeli a kormány a családok helyzetét, boldogulását, hogy minden kívánt gyermek megszülethessen, tető legyen a fejük felett, vagy az idősek segítését, hogy szép kort éljenek meg.

Hozzátette: bízik abban, hogy a családszervezetek jótékonysági akciója sikerrel jár, a kívánt adomány összegyűlik, ezzel is hozzájárulhatnak egy gyermekotthon segítéséhez.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója elmondta, a családszervezetek összefogásával immár hetedik alkalommal szervezik meg az adventi jótékonysági gyűjtést és koszorúkészítést.

Idén a kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak szeretnének legalább egymillió forintot gyűjteni, és teljesíteni a gyerekek karácsonyi kívánságát, hogy egy picit elfelejtsék a hazájukban dúló háború szörnyűségeit

– tette hozzá.

Jelezte: az Adjukossze.hu oldalon lehet adományozni, illetve az adventi koszorúk, kopogtatók megvásárlásával hozzájárulni az akcióhoz.

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége a rendezvényen kitért arra, hogy családjában évtizedes hagyomány a jótékonysági célú koszorúkészítés; lányával ötven-hatvan koszorút készítenek saját kezűleg ebben az időszakban.

Arra bíztatott mindenkit, vásároljanak minél többen, hogy minél több adomány gyűlhessen össze a ráti gyermekotthonnak.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke arról beszélt, szívet melengető a rendezvény, mert széles körű összefogást szimbolizál.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, a családszervezetek egymást erősítve szeretnének értéket teremteni, így született meg hét évvel ezelőtt ez az akció.

Kitért arra: személyesen győződhetett meg arról a professzionális munkáról, amely a ráti Szent Mihály Gyermekotthonban zajlik az árva gyerekek támogatásában.

Borítókép: Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke, Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár, Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (balról jobbra) a családszervezetek közös jótékonysági adventi koszorúkészítésén a KINCS központjában 2022. november 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.