Novák Katalin kárpátaljai gyerekeket fogadott a Sándor-palotában

Idén a köztársasági elnök a hazai családszervezetek adventi jótékonysági gyűjtésének fővédnöke.

Magyar Nemzet
2022. 11. 22. 17:32
null
Fotó: Donat Kekesi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kárpátaljai gyerekeket fogadott Novák Katalin köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában – közölte az MTI.

Novák Katalin a hazai családszervezetek idei adventi jótékonysági gyűjtésének a fővédnöke. Mint írták, a befolyt adományokkal a kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak karácsonyát szeretnék szebbé tenni.

A szomszédban zajló orosz–ukrán háború miatt született az a döntés, hogy az idei adománygyűjtéssel egy kárpátaljai gyermekotthonnak segítsenek – közölte Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapító-elnöke a közmédiával.

Biró Mária, a gyermekotthon vezetője elmondta, tizenhét gyermek érkezett Kárpátaljáról a fővárosba, hozzátvéve: az adománygyűjtéssel a háború befejezésének fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

Az összegyűlt adományból karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és magyarországi utazással is szeretnék támogatni a gyerekeket, a szervezők célja az ehhez szükséges 1 millió forint összegyűjtése – közölte Király Nóra.

A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát! elnevezésű online adventi gyűjtés az www.adjukossze.hu weboldalon zajlik december közepéig. Biró Mária azt közölte: tizenhét, 5 és 21 év közötti gyermek érkezett Kárpátaljáról a fővárosba, azt is megemlítve: arra a szeretetre, amit budapesti látogatásukkor kaptak a gyerekek, nagy szükségük van ebben az embert próbáló időben, és életre szóló élménnyel gazdagodhattak.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök kárpátaljai gyerekekkel Budapesten (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.