Varga Mihály: Várakozások felett erősödött a magyar gazdaság + videó

A növekedéshez a mezőgazdaság kivételével valamennyi nemzetgazdasági ág hozzájárult.

Magyar Nemzet
2022. 11. 15. 9:48
Varga Mihály Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jó hír érkezett. A szakértői várakozások felett, 4,1 százalékkal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben. Így az év első kilenc hónapjában 6,1 százalékkal bővült a magyar GDP – mondta Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: ez az egyik legkedvezőbb adat az uniós országok között.

– Mindez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság továbbra is ellenáll a háború és a szankciók káros hatásainak. A növekedéshez alapot ad, hogy egymillió új munkahelyet teremtettünk 2010 óta, a magyar munkanélküliség továbbra is az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban – ismertette.

A miniszter kedvezőnek nevezte, hogy az ipar, a kiskereskedelem és a szolgáltatások is bővülnek. 

 

– A legtöbb előrejelzés szerint a brüsszeli szankciók jövőre válságba taszíthatják az európai gazdaságokat. Magyar részről továbbra is azon dolgozunk, hogy helyes gazdaságpolitikával ellensúlyozzuk a káros nemzeti hatásokat, és megvédjük a gazdaságot a visszaeséstől – tette hozzá Varga Mihály.

 

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.