Megtelnek a hazai szálláshelyek szilveszterkor

A szálláshely-szolgáltatók már most csaknem 225 ezer előfoglalásnál tartanak a szilveszteri hétvégére, ami több, mint a tavalyi azonos időszakban.

Magyar Nemzet
2022. 12. 27. 17:57
null
Budapest, 2022. január 10. Fürdõzõk a Gellért Gyógyfürdõ és Uszoda kültéri medencéjében. A Danubius Hotels 2021. december 1-ig üzemeltette a felújítás miatt bezárt Hotel Gellértet, a fõváros egyik történelmi szállodáját, amelynek része a Gyógyfürdõ és Uszoda is, amely utóbbi azonban továbbra is fogadja a vendégeket. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel szerint telt házasak lesznek a hazai szálláshelyek szilveszterkor. A szálláshely-szolgáltatók már most csaknem 225 ezer előfoglalásnál tartanak a szilveszteri hétvégére, ami több, mint a tavalyi azonos időszakban. Ez a szám mindössze kétezerrel kevesebb, mint amennyi éjszakát végül eltöltöttek a vendégek tavaly – közölte kedden a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A belföldi vendégek több mint 133 ezer éjszakára jelentkeztek be, ebből 105 ezer vidéki szálláshelyekre jut. 

 

A Balaton térsége a legnépszerűbb – 21 százalékkal –, a második a Mátra és a Bükk tízszázalékos részesedéssel 

 

– írták a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataira hivatkozva.

A főváros a külföldről érkezőknek köszönhetően még jobban áll, a lefoglalt vendégéjszakák száma már meghaladta a tavalyit. A legtöbben Olaszországból, Németországból, Izraelből, Spanyolországból és az Egyesült Királyságból jönnek, összesen 62 ezren jelentkeztek be budapesti szálláshelyekre más államokból. Vidékre csak 32 százalékuk megy, a legtöbben a Balatonhoz, Bükre és Sárvárra, valamint Debrecen térségébe. 

 

A főváros ugyanakkor a magyarországi vendégek körében is sokkal népszerűbb, mint 2021-ben, az eddigi 29 ezer belföldi foglalás háromszorosa a tavalyinak.

 

A közlemény szerint a szálláshelyek népszerűségi rangsorát a négycsillagos szállodák vezetik. A fővárosi szállodai előfoglalások 46 százaléka, a vidékiek 56 százaléka ilyen szobákra érkezik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.