időjárás 6°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Januárban még sosem volt ilyen kevés álláskereső

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.30. 14:21 2023.01.30. 15:00
Januárban még sosem volt ilyen kevés álláskereső

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint az egy évvel korábbihoz képest további ötezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, így januárban 243 578 munkát keresőt tartottak nyilván. Ez a januári hónapokat tekintve a valaha volt legkedvezőbb eredmény, még egyszer sem nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma az év első hónapjában a rendszerváltás óta. Például 2010 januárjában a regisztrált álláskeresők száma meghaladta a 650 ezer főt – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A szaktárca szerint az eredmény azt mutatja, hogy 

Magyarországon a munkaerőpiac továbbra is feszes, a háború és a magyarok által elutasított szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is sikerül megvédeni a teljes foglalkoztatottságot és a családokat.

A néhány hete indított vállalkozások munkaerő-támogatása és a munkatapasztalat-szerzést elősegítő programokra már több mint kétezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem kétmilliárd forintot meghaladó értékben, ami érdemben elősegítheti a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését – mutatott rá a minisztérium.

Emlékeztettek: 

annak érdekében, hogy 2023-ban válságálló legyen a gazdaság és kivédjük a recessziót, a kormány gazdasági védvonalat hozott létre.

A napokban induló, 700 milliárd forint keretösszegű Baross Gábor újraiparosítási hitelprogrammal már háromezermilliárd forintnyi, azaz a GDP négy százalékának megfelelő olcsó finanszírozási forrás érhető el a vállalatok számára a magas kamatkörnyezetben is.

Borítókép: Dolgozó a Trenkwalder új gyöngyösi üzemében (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.