Rengeteget spórolt a gáz- és villanyszámlán a Magyar Nemzeti Múzeum

Az energiamegtakarítás a gázfogyasztásban 61, a villanyfogyasztásnál pedig 48 százalék lett a tavalyihoz képest.

Magyar Nemzet
2023. 01. 19. 13:37
null
Budapest, 2022. október 6. A Magyar Nemzeti Múzeum új látványrestaurátor mûhelye a megnyitó napján, 2022. október 6-án. A kiállítótérben elhelyezett üvegfalú mûhelyben szakemberek a múzeum egyik legértékesebb mûtárgyát, a Seuso-tálat restaurálják. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszörösen túlteljesítették a kormány által előírt csökkentést a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) 2022 utolsó negyedéves adatai szerint – idézi az intézmény közleményét a VG.

A kormány 2022. szeptemberében 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentésre kötelezte az állami intézményeket, köztük a közgyűjteményeket is. 

A megtakarítás mértéke a gáz esetében köbméterben, az elektromos áramnál kilowattban értendő, nem pedig a kifizetendő díjak összegében, az energiaárak drasztikus növekedése miatt ugyanis a Nemzeti Múzeumban továbbra is jelentős kiadásnövekedéssel kalkulálnak – áll az MNM csütörtöki közleményében.

 

Reménykeltőnek nevezték, hogy a kormány ígérete szerint kiegészítő rezsitámogatást kapnak azok az állami intézmények, amelyek betartják az előírt 25 százalékos megtakarítást.

 

Az intézmény vezetése a rezsicsökkentés érdekében bevezetett intézkedéseknél folyamatosan szem előtt tartja, hogy a múzeumtól megszokott magas színvonalú szolgáltatások ne sérüljenek, a munka zavartalan maradhasson a nehéz időkben is – jegyezték meg a közleményben.

Borítókép: a Magyar Nemzeti Múzeum új látványrestaurátor műhelye a megnyitó napján, 2022. október 6-án. A kiállítótérben elhelyezett üvegfalú műhelyben szakemberek a múzeum egyik legértékesebb műtárgyát, a Seuso-tálat restaurálják (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.