Megkezdődik a Dunaferr-dolgozók januári bérkifizetése

A Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, vállalatvezetők, a háború, az elhibázott brüsszeli szankciók és az energiaválság. Olyannyira, hogy már a dolgozók fizetése is veszélybe került, ami több ezer családot lehetetlenített volna el – közölte Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közleményben pénteken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 10. 8:52
null
Dunaújváros, 2021. augusztus 7. Az ISD Dunaferr Zrt. a köztudatban a Dunai Vasmû - az 1950-es években létrehozott kohászati-gépészeti komplexum - fõbejárata a Vasmû tér 1-3. szám alatt. A dunaújvárosi székhelyû ISD DUNAFERR társaságcsoport Magyarország egyik legnagyobb ipari termelõ vállalata, amely melegen hengerelt, pácolt, hidegen hengerelt, horganyzott szalagokat és táblalemezeket, valamint nyitott és zárt hidegen hajlított idomacélokat gyárt elsõsorban gépipari, jármûipari, építõipari termékekhez, acélszerkezetek, háztartási berendezések és egyéb alkatrészek elõállításához. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány ezt nem hagyta, védelmi bizottságot állított fel és felszámolót rendelt ki a céghez, aki megkezdte a vállalat helyzetének rendezését, a decemberi bérek kifizetése pedig már a Bérgarancia-alapból történt.

A helyzet megnyugtató rendezése érdekében a kormány Mészáros Lajos, Dunaújváros parlamenti képviselőjének javaslatára arról döntött, hogy 

hat hónapon keresztül kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez több mint 16 milliárd forintos átmeneti segítséget jelent, a januári béreket így már a következő napokban megkapják a dolgozók. 

Tartós és hosszú távú megoldást azonban az jelenthet, ha a vasmű megbízható és stabil működést biztosító tulajdonost kap. A kormány ezen fog dolgozni a következő hónapokban, ugyanis így védhetők meg a családok, így védhetők meg a munkahelyek – olvasható a közleményben.

Borítókép: A Dunai Vasmű (Fotó: Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.