Elbocsátásokra kényszerül a Magyar Posta

Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság egyre nehezebb gazdasági környezetet teremtett a cégnél.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 28. 11:38
null
Budapest, 2022. december 28. A Magyar Posta Zrt. céglogója a Budapest 65-ös hivatalánál a fõváros VI. kerületében, az Andrássy úton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját – közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég az MTI-vel kedden.

Azt írták, a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt. Hozzátették, a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

Ismertették, a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása. „Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat” - áll a közleményben.

Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata –, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.

Czomba Sándor  foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kiadott az ügyben egy közleményt, melyben az áll hogy a Magyar Posta ígérete szerint a szolgáltatási színvonal nem fog csökkenni, a létszám racionalizálását pedig részben az elmúlt évek hatékonyságjavító fejlesztései teszik lehetővé. Megjegyezte, hogy az államtitkárság az érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedése érdekében minden lehetőséget meg fog vizsgálni, tájékoztatással és szükség esetén képzési programokkal fogja segíteni a dolgozókat.

Prioritás tekintik, hogy az elbocsátás előtt álló dolgozók lehetőleg egy napot se töltsenek munka nélkül, vagyis a munkából-munkába elv érvényesüljön esetükben is.
Emlékeztetett, hogy Magyarországon történelmi csúcsokat dönget a foglalkoztatottság, az üres álláshelyek száma megközelíti a 70 ezret, az álláskeresők száma pedig rekordalacsony szinten van, így jó esély mutatkozik arra, hogy a dolgozók hamar új álláshoz juthatnak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.