Fontos lépésre szánta el magát a Tesco

A vállalat azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re minden saját márkás termékének csomagolása újrahasznosítható lesz. Bejelentették, hogy a zöldség-gyümölcs részlegükön heteken belül áttérnek az újrahasznosítható zacskóra és újrazsákra.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 03. 03. 16:08
tesco
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 21-től megszünteti az eddig ingyenesen elérhető, eldobható műanyag zacskók használatát a zöldség-gyümölcs osztályon a Tesco – írja a VG. Az üzletekben áttérnek a többször is használható, biológiailag lebomló zacskóra és úgynevezett újrazsákra.

A vevők a saját szatyraikat is használhatják, és olyan, a termékek másodlagos csomagolásából származó, ingyen elvihető kartondobozokat is, amelyek megtalálhatók a legtöbb áruház bejáratánál.

A környezetbarát lépéssel a Tesco évi ötszáz tonnával csökkenti a keletkező műanyaghulladék mennyiségét.

 

Az újonnan bevezetett, biológiailag lebomló zacskó komposztálható, míg az újrazsák minden alkalommal újra használható a vásárlás során. Sokszor azonban – például egy fürt banán vagy egy cukkini esetében – ezekre sincs szükség, ezért arra biztatjuk a hozzánk betérőket, hogy lehetőség szerint vásároljanak csomagolásmentesen

 

– közölte Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

 

A Tesco új zacskói

A biológiailag lebomló zacskó körülbelül négy és fél literes, legfeljebb két kilogrammos súlyt bír el. Megújuló összetevőként keményítő van benne, ezért komposztálható, egy éven belül magától is lebomlik. Ha nem komposztálják, akkor nem a szelektív, hanem a kommunális gyűjtőbe kell tenni. A lejárati idején belül többször is használható, így nem kell minden vásárláskor újra megvenni.

Ennél még környezetkímélőbb a poliészterből készült egyliteres, négy kilogramm teherbírású újrazsák, ami rendeltetésszerű használat mellett korlátlanul felhasználható. Március 20. és április 16. között Clubcarddal 99 forintba kerül az újrazsák a Tescóban.

A Tesco azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re minden saját márkás termékének csomagolása újrahasznosítható lesz. 

Három teljes termékkategóriában már bevezették, mintegy 200 háztartási cikk, 90 rizs- és tésztatermék, és az előre csomagolt zöldségek és gyümölcsök is így kerülnek a polcokra. A 2020–21-es pénzügyi évben közel 1200 tonna műanyagot és több mint 15 ezer tonna kartont hasznosított újra a vállalat – olvasható a VG cikkében.

Borítókép: Zöldség-gyümölcs osztály (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.